Türkiye’nin en büyük danışmanlık firması kuruldu.

Türkiye’nin en büyük danışmanlık firması kuruldu.

İlklerin öncüsü olan Gaziantep, yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyor. Gaziantep sevdalısı, Gaziantep ODTÜ ve Gaziantep Üniversitesi’nden mezun 70 mühendis bir araya gelerek, ülkemizin bu zor günlerinde Türkiye’nin en büyük dan

İlklerin öncüsü olan Gaziantep, yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyor. Gaziantep sevdalısı, Gaziantep ODTÜ ve Gaziantep Üniversitesi’nden mezun 70 mühendis bir araya gelerek, ülkemizin bu zor günlerinde Türkiye’nin en büyük  danışmanlık firmasını (IEFCON MÜHENDİSLİK VE DANIŞMANLIK A.Ş.) kurdular.

 

Şirketin CEO` su İbrahim Balaban, (Elektrik- Elektronik Mühendisi) yaptığı açıklamada:

COVID-19’lu zorlu günlerinde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`nın  başlattığı kalkınma çalışmalarında, biz Gaziantep ODTÜ ve Gaziantep Üniversitesi’nden mezun 150  mühendis bir araya gelerek neler yapabiliriz diye toplantılar ve çalıştaylar gerçekleştirdik. 150 arkadaşımızın içinde rektörler, dekanlar ve 20 civarında profesör akademisyen vardır. Bunun  yanı sıra genel müdür statüsünde, müteahhit, serbest çalışan   olmak üzere mühendis ve finansçılar da mevcuttur.

Yaptığımız çalışmalarda 9 dalda kuracağımız şirketler  ile Türkiye`nin  en etkili holdingini kurmak için yola çıkmış bulunmaktayız.

Diğer şirketlerimizin alt yapısını hazırlamak için öncelikle 70 ortak, 640 Bin TL sermayeli IEFCON MÜHENDİSLİK VE DANIŞMANLIK AŞ’ yi kurduk. Şirket merkezi İstanbul, 2020 yılı sonunda Türkiye’de  32 ilde, 10 tane yurt dışında olmak üzere kendi ofislerimizi kurmak için alt yapı çalışmaları bitireceğiz. Şu an 150 civarı danışman ile Temmuz sonunda aktif çalışmaya başlamayı düşünüyoruz.

2021 yılı sonuna kadar diğer şirketlerin  kurulumunu  gerçekleştirilecek  ve 2021 yılı sonunda holdingleşme aşamasına geçeceğiz. 2025 yılında  halka açılmayı planlıyoruz.

 

ŞİRKET ADI

IEFCON ( international Engineering and consultance )ı Mühendislik Yatırım ve Danışmanlık A.Ş.

 

ŞİRKET NELER YAPABİLİR, HEDEFİ NEDİR?

 

Öncelikle şirket  Kaynakları kullanabileceği mühendislik, tasarım, Teknik (Technical consulting) yada İş/İdari danışmanlık (Business Consulting) gibi alanlardan başlayarak dünya çapında her türlü mühendisklik, tasarım ve danışmanlık hizmetlerini verecektir.

1- Nitelikli Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım projeleri yapmak ( Teknolojik binalar, hastaneler, Veri Merkezleri, Sanayi tesisleri, Enerji santral ve tesisleri vs.)

2- Tasarlanmakta, yapılmakta ve devreye alınmakta olan projelere kalite kontrol, danışmanlık, test ve devreye alma gibi işleri yapmak.

3- Şirket ve kurumlara Yönetim ve strateji danışmanlığı yapmak,

4- ISG ( İsçi Güvenliği Danışmanlığı) yapmak  - Hatta bunu İş ve İşçi sağlığı güvenliği şeklide daha geniş anlamda yapmak.

5- Uluslararası Sigorta şirketlerine danışmanlık, özelikle;  yangın ve felaketlerden sonra yapılacak uzman incelemesi(ekspertiz) ve danışmanlıklar,

6- Devlete bilirkişilik danışmanlığı,

7- Yerli ve yabancı yatırımcılara fizibilite danışmanlığı,

8- Yurt içi ve Yurt dışında yatırımcılara fizibilite çalışmaları

9- Finans ihtiyacı olanlara, Yurt içi ve Yurt dışında kredi/finansman bulma danışmanlığı

10- Bankalara hukuk ve mühendislik danışmanlığı

11- Bağımsız denetleyici raporların hazırlanması

12- Gerekli görülen alanda eğitim ve serti asyön danışmanlığı

13- Yeni yatırımcılar için şirket Değerlendirilmesi

14- Bilgi teknolojileri alanında danışmanlıklar ( Bilgi güvenliği, Veri Merkezleri, Mimari, yazılım ve çözümler)

 

NEDEN DANIŞMANLIK ŞİRKETİ?

 

Amacımız dünya çapında bir danışmanlık firması kurulması. Bu şirket teki herkesin yurt dişi bilgi ve birikimcide olduğundan bunu başarmak çok zor değil.

Bu amaç doğrultusunda yapacağımız güç birliği ile bir dünya markası olmak hedefindeyiz.

Yukarıdaki mühendislik ve danışmanlık hizmetlerini tamamını tek çatı altında ve geniş bir kadro ile yapan firma yok. Olanlar ise daha çok yabancı şirketler.

Biz ise her biri 25-30 yıl civarında tecrübeye sahip, farklı alanlarda çalışan güçlü bir kadro ve geniş bir vizyon ile bir başarı hikayesi yaratmaya talibiz.

Ortakları, çalışanları, çevresi bu kadar güçlü ve geniş olan bir şirket kar etmek ve büyümek hiç zor değil.

 

KİMLER DANIŞMALIK YAPABİLİR. ÜLKEYE HİZMET ETMEK iSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK

 

Şirkette sadece ortak olarak rol almasanız bile görev alabilir katkı sağlayabilir ve kazanabilirsiniz.

1- Kendine güvenen ve bilgisi olan herkes görev alabilir ve/veya danışman olabilir,

2- Tüm Mühendisler

3- Hukukçular / Hukuk ofisleri

4- Mali müşavirler

5- Bankacı ve Finansçılar

6- Mühendislik ofisleri

7- Finans kurumları ve ofisleri

8- Muhasebe ofisleri

9- Doktorlar

10- Üniversite Öğretim üyeleri ve yöneticileri

11- Bilgi teknolojilerinde çalışanlar.

12- VS