Türkiye ihracatına Gaziantep Damgası

Türkiye ihracatına Gaziantep Damgası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı her yıl yapılan Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından organize edilen “Türkiye’de 1000 ihracatçı” törenine adeta Gaziantepli şirketler damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı her yıl yapılan Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından organize edilen “Türkiye’de 1000 ihracatçı” törenine adeta Gaziantepli şirketler damgasını vurdu. Gaziantep’ten ismi açıklanmayan 13 şirket ile 22 şirket ilk 1000 ihracatçı arasına girmenin gururunu yaşadıkları belirtildi.

 

GAZİANTEP 2020’DE 8 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPMIŞTI

 

Gaziantep 2020 yılında toplam ihracatının 8 milyar dolar olduğunu ve bunuda pandemi döneminde büyük bir başarıya damgasını vurduğu bildirildi.

 

2021’DE GAZİANTEP 10 MİLYAR DOLARAK KOŞUYOR

 

Gaziantep 2020 ihracatının toplam 8 milyar olduğu ve 2021’deki pandemi krizine rağmen hedefin ilk 8 ayda geçen yıla ulaştığı ve bu yıl sonuna kadar 10 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

ERDOĞAN’DAN 35 ŞİRKETE ÖZEL TEŞEKKÜR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan plaketini alan Gaziantepli ihracatçı firmalar, adeta ödül töreninde boy gösterdiler. Erdoğan’ın Gaziantepli şirketlerin 1000 ihracatçı arasında 35’inin bulunması üzerine özel olarak Gaziantepli ihracatçılara teşekkür ettiği belirtildi.

 

İŞTE GAZİANTEP’TEKİ O ŞİRKETLER

 

Türkiye ihracatçılar meclisinin açıkladığı 1000 ihracatçı listesinde 150’ye yakın şirket isminin açıklanmamasını isterken, Gaziantep’tede 13 şirket isminin açıklanmamısını isteyen şirketler arasında bulunurken ismi açıklanan listede, Mutlu Makarna, Oba Makarna, Erdemoğlu Dış ticaret, Sanko Dış Ticaret, Altunkaya Dış Ticaret, Kılıç Tarım Ürünleri Dış Ticaret, Köksan Ambalaj, Kadooğlu Yağ, Gülsan Sentetik, Akınal Sentetik, Unat Yağ, Beşler Makarna, Melike İplik, Acarsan, Kaplanser, Dost Kardeşler, Empera Halı, Sanat Halı, Post Halı, Durkar Halı ve Ritaş Dış Ticaret şirketleri bulunuyor.(olaymedya)