TÜBİTAK’ın 4.000 TL’lik Bursu Eleştirilerin Odağında! İlahiyata Var Tıp Mühendislik Bölümlerine Yok

TÜBİTAK’ın 4.000 TL’lik Bursu Eleştirilerin Odağında! İlahiyata Var Tıp Mühendislik Bölümlerine Yok

TÜBİTAK ilk 25 bine giren öğrencilere bölümlerine göre 4.000 TL burs veriyor. Ancak burs sağlanan bölümler arasında tıp, mühendislik bölümleri yer almazken ilahiyat bölümleri yer alıyor.

TÜBİTAK’ın üniversite bursuna ilişkin sosyal medyada eleştiriler vardı. TÜBİTAK tarafından sağlanan ve ilk 25.000 içinde yer alan öğrencilerin alabildiği bursun, alınabileceği bölümler tepkilere neden oldu.

 

TÜBİTAK’IN 4 BİN TL’LİK BURSU NEDİR?

 

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci ve veliler için en önemli noktalardan birisi de burslar oldu. Bu kapsamda özellikle iyi bir başarı puanı ile üniversiteyi kazananlar için burs sağlayan önemli kurumlar bulunuyor. Bu kurumlardan bir tanesi de TÜBİTAK. Kurum ilk 25 binde yer alan öğrencilere 4.000 TL burs sağlayacak. Ancak bu burslar her öğrenciye verilmeyecek. Öğrenciler bursları bölümlerine göre alabilecekler.

 

Hangi Bölümlere Burs Verilecek

 

Burs alınacak bölümleri sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümleri olarak ayrıldı.

 

Sayısal alanda burs verilecek programlar Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik olarak duyuruldu.

 

Sözel ve eşit ağırlık alanında sınava katılan adaylar için ise burs sağlanacağı açıklanan bölümler Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İlahiyat olarak duyuruldu.

 

Sosyal Medyada Tepki Var

 

Sosyal medyada gündem olan konuya ilişkin tepkiler, bölümlere yönelik geldi. Sosyal medya kullanıcıları tepkilerinde özellikle top fakülteleri ile mühendislik bölümlerinin listede olmamasını eleştirdiler.

 

TÜBİTAK’TAN KİMLER BURS ALABİLİR?

 

TÜBİTAK tarafından verilen bursu almak için öğrencilerin ilk 25.000 derecesinde olmaları gerekiyor. BİDEB 2205-Lisans Burs Programı kapsamında sağlanan burslardan faydalanmak için ayrıca ilan edilen bölümlerin öğrgün öğretimlerine kayıt yaptırmak gerekiyor.(kamugundemi.com)