TEKNOFEST 2020 Üçüncü Yılını da Gaziantep’te Başarıyla Tamamladı!

TEKNOFEST 2020 Üçüncü Yılını da Gaziantep’te Başarıyla Tamamladı!

TEKNOFEST 2020’nin ana paydaşlarından SANKO Holding’in sponsorluğunda düzenlenen ‘Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nın ‘Lise Kategorisi’ ile ‘Üniversite ve Üstü Kategorisi’nde birinci olan takımlara ödüllerini İçiş

TEKNOFEST 2020’nin ana paydaşlarından SANKO Holding’in sponsorluğunda düzenlenen ‘Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nın ‘Lise Kategorisi’ ile ‘Üniversite ve Üstü Kategorisi’nde birinci olan takımlara ödüllerini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı birlikte verdiler. 

 

Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi 12’nci sınıf öğrencileri Ceren İlayda Ekici ve Aleyna Akın’dan oluşan ‘Hidrotem Takımı’ Danışman Öğretmenleri Zeliyha Çelik rehberliğinde geliştirdikleri ‘Süper Hidrofobik Petrol Emici’ projesiyle ‘Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’ Lise Kategorisinde birinci oldular.

 

Düzce Üniversitesi Kimya Bölümü Doktora Öğrencisi Kübra Gökmen ile Çevre Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Hakkı Erdoğan’dan oluşan ‘Dü-Çevre’ Takımı, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Sevim Elibol’un danışmanlığında geliştirdikleri ‘Güneş Enerjisi ile Çalışan Elektroflotokaagülayon Presi ile Toplu Konutlarda Kaynaklanan Evsel Gri Suyun Arıtımı ve Geri kazanımı’ projesiyle ‘Üniversite ve Üstü Kategorisi’nde birincilik ettiler.

 

Lise Kategorisi’ ve ‘Üniversite ve Üstü Kategorisi’nde ikincilik ve üçüncülük elde eden yarışmacılara ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı birlikte takdim ettiler.

 

Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması ‘Lise Kategorisi’nde Enerjik Takımı ikinci olurken, 'Enerji Yuha Takımı' ise üçüncü oldu.
‘Üniversite ve Üstü Kategorisi’nde ise 'MPGK Takımı' ikinci, Sen-1919 Takımı üçüncülük elde etti. 

 

En iyi sunum ödülleri ise ‘Lise Kategorisi’nde Gazi İletişim Takımı’na verilirken, ‘Üniversite ve Üstü’ kategorisinde ise ‘Silverriver Takımı’ ödüle layık görüldü. 

En iyi sunum ödülüne değer görülen takımlara ödüllerini  SANKO Holding Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Ulutaş, takdim etti. SANKO Ailesi olarak, dereceye giren yarışmacılarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.