Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

TEİS: Eczacılar, Covid Mücadelesinde Yalnız Hissediyorlar!

TEİS: Eczacılar, Covid Mücadelesinde Yalnız Hissediyorlar!

Halkımızın ilk adımda ulaştığı sağlık çalışanı eczane eczacıları olduğu için ülke genelinde virüsten etkilenen eczacı sayısı da giderek artıyor. Bugün itibariyle covid-19’dan vefat eden 25 eczacı, 6 da eczane çalışanı bulun

Halkımızın ilk adımda ulaştığı sağlık çalışanı eczane eczacıları olduğu için ülke genelinde virüsten etkilenen eczacı sayısı da giderek artıyor. Bugün itibariyle covid-19’dan vefat eden 25 eczacı, 6 da eczane çalışanı bulunuyor.

 

Covid-19 mücadelesinde ön saflarda çalışan eczacıların büyük risk altındaki meslek guruplarından biri olduğunu söyleyen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, Türkiye’deki ilk can kaybının da bir eczacı olduğunu hatırlatarak, “Covid polikliniklerinde çalışanlardan sonra en büyük riski eczacılar yaşıyor” diyerek, şunları kaydetti:

 

“Eczacılar birinci sınıf sağlık hizmetleri sunucusu ve olaylardan ilk etkilenen meslek grubu. Pandeminin ilk görüldüğü günden bu yana kendi önlemlerini alan eczacılara yoğun iş düşüyor. Hasta bir insanın ilk girdiği yer eczane, son çıktığı yer de eczane. Hatta hastalar bazen doktora gitmeden direkt eczanelere geliyor.

 

BULAŞ RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN E-REÇETE YAZILMALI

 

Bu süreçte en büyük sıkıntımız hastanelerden hastalara kağıt reçete yazılması. Doktorların sadece covid riski bulunan hastalara değil bütün hastalara elektronik reçete yazması gerekiyor ki, bulaş riski en aza insin.

 

Bizler, devam reçetelerinde hastalarımızı aile hekimliklerine veya hastanelere göndermeyerek onları bulaş riskinden koruyoruz. Bizim de doktorlardan ricamız hastaya reçete yazarken manuel reçete değil, e-reçete yazmaları. Çünkü e reçete bulaş riskini daha aza indiriyor.

 

Ayrıca, bulaş riskini azaltmak için vatandaşlarımızdan ricamız; eczanelere girerken maske takmaları ve eczanelere tek tek girmeleridir.

 

TEİS olarak, eczane eczacılarının görevlerinin aksamaması ve hizmetlerini vermeye devam edebilmeleri için Covid tedbirleri konusunda halkımızın eczanelerde daha dikkatli olması gerektiğinin altını tekrar çiziyor, tüm yetkililerden eczanelerimize daha fazla ilgi ve destek bekliyoruz.”