Suriyelilerde vaka sayısı sıfıra yakın

Suriyelilerde vaka sayısı sıfıra yakın

Vali Gül, Gaziantep’te Suriyeliler’in vaka durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Alınan tedbirlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Gül, "Hastalığın nerede olduğu ve hastanın nereli olduğu çok önemli değil. Ama baktığımızda Suriyelilerde vaka sayısı hemen hemen sıfıra yakın. Şu olsa, belirli vaka var bunun 30'u, 20'si Suriyeli diye bir tablo olsa diyeceğiz ki  kaynağı o. Sokakta, caddede, sosyal hayatta bunun dörtte birini, beşte birini göremiyoruz." ifadesini kullandı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz'ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığını aktaran Gül, "Onunla Adıyaman'da toplantı yaptık. Burhan Bey ile biz aynı araçta gitseydik, maskemizi takmasaydık, toplantıda tedbirimizi almamış olsaydık, çok vakit geçirseydik o toplantıya katılanların önemli bir kısmı yine pozitif çıkardı. Ama farklı araçla gidince, oturma düzeniniz, buna benzer tedbirleri aldığınız zaman pozitif vakadan size bulaşmıyor. Herkese potansiyel pozitif vaka olarak bakmadıktan sonra bu işi alt etmemizin şansı yok." diye konuştu.

 

"Yurtlarda 500 civarında hemşehrimiz var"

Gaziantep'te filyasyon çalışmaları kapsamında bekçi, polis ve imamların görev aldığını anlatan Gül, şunları kaydetti:

"Biz tedbiri almazsak 10 bin kişilik ilave hastane yapsak yine yetmez. Sağlık Bakanlığını hangi hastayı nerede yatırılacağıyla ilgili bir kriteri var. Şu an yurtlarda 500 civarında hemşehrimiz var. Evde herhangi bir semptomu yoksa hekimi tarafından evinde tutuluyor. Bu şu anlama gelmiyor, ölüme terk edildi. Bu hastalık panik yapmadan ziyade tedbir alınması gereken bir hastalık. Çok ihtiyaç olduğunda bizim yurtlarımız var yani otelde yapılacak aynı şeyi yurtlarda yapabiliyoruz zaten."

 

"Okullar açılacakmış gibi çalışma yapıyoruz"

Vali Gül, Gaziantep'te okulların açılıp açılmayacağıyla ilgili bir soruya  ise,  "Milli Eğitim Bakanımız açıkladı ağustos sonu itibarıyla okullar açılacak. Farklı bir karar verirlerse Milli Eğitim Bakanlığınca, onu da hepimiz duyarız. Ama biz şu anda ağustosun sonunda okullar açılacakmış gibi çalışma yapıyoruz." karşılığını cevap verdi.