Suriyeli Firmalar Ve Çalışanlar Mercek Altında

Suriyeli Firmalar Ve Çalışanlar Mercek Altında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’le görüşen Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri, Suriyeli firmalar ile Türk firmaları arasındaki haksız rekabeti gündeme getirdiler.

Türkiye’de sayısı 4 milyona yaklaşan Suriyeli göçmenlerin Gaziantep ve bölgede çalışırken Türkler ile aynı denetime tabii tutulmaları Çalışma Bakanlığı ile uzun süre görüşülerek sıkı bir denetim kararı alındığı öğrenildi. Öte yandan Gaziantep’te uygulanmaya başlanacak sistemde üniversite mezunu gençler 3 ay devlet destekli ve 6 ay zorunlu olmak üzere istihdam imkânı bulabilecekler.

 

Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Derya Bakbak, Ali Şahin, Mehmet Sait Kirazoğlu ve Müslüm Yüksel’den oluşan heyet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşerek bölgenin sorunlarına çözüm aradılar.

 

ŞİKAYETLER BAKANLIĞA KADAR ULAŞTI

 

Gaziantep’te kurulu birçok Suriye vatandaşı firmasının haksız rekabete neden oldukları şikayetlerini değerlendiren heyet, Türk ve Suriyeli firmaların çalışma ve denetim şartlarının ince elenip sık dokunacağı mesajının verdiler. Yerel esnaf, Suriyeli işletmelerin sıkı denetlenmediklerini öne sürerek haksız rekabete maruz kaldıklarını öne sürümüşlerdi. Milletvekilleri bu serzenişlere seyirci kalmadı. Gaziantep Milletvekillerini dinleyen Bakan Bilgin, denetimleri daha da artıracaklarını ifade etti.

 

ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA MÜJDE!

 

Ak Parti Gaziantep Milletvekillerinin, Bakan Bilgin ile görüşmesinde Gaziantep’teki üniversite mezunlarını yakından ilgilendiren bir karar çıktı. Gaziantep’te uygulanmaya başlanacak istihdam programı kapsamında üniversite mezunu mühendis veya benzeri meslek grupları 3 ay eğitim alarak çalışabilecek. Bu süreçte ücreti devlet ödeyecek. Firma personeli 6 ay zorunlu çalıştıracak. Pilot olarak Gaziantep’te uygulanacak olan istihdam çalışmasının ülke geneline yayılması bekleniyor.

 

GÜNDEM YOĞUNDU

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i TBMM’de ziyaret eden Gaziantep Milletvekilleri, çalışma hayatı, istihdam, sosyal güvenlik, asgari ücret, 3600 ek gösterge ve EYT konularını konuştular.(babahaber.com)