Söz Bitti! Sağlıkçılar Tükeniyor!

Söz Bitti! Sağlıkçılar Tükeniyor!

Sağlıkçılar tükeniyor, Türk Tabipleri Birliği (TTB) her bir haberi #ölüyoruz etiketi ile duyuruyor, sağlık çalışanları vatandaşların önlem almaları için adeta yalvarıyorlar. Bütün bunların yanında corona sebebiyle hayatını kaybe

Korona virüsü salgınının en başından beri mücadelede en önemli görevi yapan, izin alamadan, yetersiz imkanlarla da olsa görevini yapmaya çalışan sağlık çalışanları artık tükenmek üzere. Bütün bu zorlukların yanında salgında hayati tehlikesi en yüksek olan da yine sağlık çalışanları.

 

Sağlıkçılar tükeniyor, Türk Tabipleri Birliği (TTB) her bir haberi #ölüyoruz etiketi ile duyuruyor, sağlık çalışanları vatandaşların önlem almaları için adeta yalvarıyorlar. Bütün bunların yanında corona sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı artmaya başladı. TTB, sadece dün 5 sağlık çalışanının corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Bugün ise iki acı haber daha geldi. Dr. Mehmet Hozikligil ve Dr. Mehdi Tasouji COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Son iki haftada hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı ise 12 oldu.

 

15 AĞUSTOS’TAN BERİ 12 SAĞLIK ÇALIŞANI

15 Ağustos’tan itibaren 12 sağlık çalışanı corona virüsü sebebiyle hayata veda etti.

 

- Genel Cerrahi uzmanı Dr. Nevruz Erez,

- Göğüs Hastalıkları uzmanı emekli tabip albay Dr. Mehmet Hozikligil,

- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Mehdi Tasouji

- Aile Sağlığı Merkezi hemşiresi Şenay Şahin

- Şanlıurfa Göçmen Sağlığı merkezi Dr. Muhannad Mushavah

- Çankırı Devlet Hastanesi Hasan Aslan ambulans şoförü

- Erzurum Şehir Hastanesi Kerim Koçoğlu temizlik personeli

- İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Turgut Erkutlu

- Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Refik Çaylan

- Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Aydın Şener

- Aile Hekimi Dr. Engin Ünaldı

- Dr. Abdurrahman Demir

 

KAMUDA İSTİFALAR ARTIYOR!

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının tükenme noktasına geldiğini söyledi. Bazı hastanelerde vakalar için yer kalmadığını belirten Dr. Alpsaslan, Bursa'da son 3 ayda 29 hekimin kamudan istifa ettiğini açıkladı.