“Şiddete Koronavirüs Kadar Aşina Olduk”

“Şiddete Koronavirüs Kadar Aşina Olduk”

Hastane yöneticisi tarafından darp edildiği ifade edilerek, sonrasında “delilleri karartabileceği” düşüncesiyle açığa alınan Aile Hekimi Dr. Semih Sert’e meslektaşları sahip çıktı.

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde görev yapan ve hastane yöneticisi tarafından darp edildiği ifade edilerek, sonrasında “delilleri karartabileceği” düşüncesiyle açığa alınan Aile Hekimi Dr. Semih Sert’e meslektaşları sahip çıktı. Sert’in Sakarya’daki ve il dışındaki doktor arkadaşları ile sendikacılar, bugün öğle saatlerinde Sakarya Valiliği önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

 

BASKI VE ŞİDDETE TEPKİ

 

Dr. Sert’in üyesi bulunduğu Birlik Dayanışma Sendikası önderliğinde gerçekleştirilen basın açıklamasında, koronavirüs sürecinde sağlıkçılara uygulanan şiddet ve baskılara tepki gösterildi. Basın açıklamasında İl Sağlık Müdürlüğüne de “aklını başına al” uyarısında bulunuldu. Açıklamayı Sibel Gören okudu... Konuşan Birlik Dayanışma Sendikası genel başkanı Murat Bolat ise şunları söyledi:

 

“ŞİDDETE KORONAVİRÜS KADAR AŞİNA OLDUK”

 

“Sibel Gören özetledi. Bunlar koronavirüs kadar aşina olduğumuz hadiseler haline geldi. Yerel idarelerin çalışanları açığa almayı yıldırma politikası haline getirdiğini gözlemliyoruz. Neye göre, kime göre bilemiyoru<. Dr. Sert’in ifadesi bile alınmadan sözleşmesi askıya alındı. Dünyanın her yerinde ve ülkemizde sağlıkçılar alkışlandı ancak bu alkış desteğinin yerel idarecilerce önemsenmediğini görüyoruz.

 

“İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KİŞİSEL HIRS PEŞİNDE”

 

Sakarya’da bir sağlık müdürü bu dönemde birilerinin kişisel hırslarının aleti olarak arkadaşımızı görevden alıyor. Elimizde hastaların imzaları var, doktorumuzu geri verin diyorlar. Herkes hekimi ile ilişki kuracakken, insanları hekiminden uzaklaştırıyoruz.

 

“AKLINI BAŞINA AL”

 

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünü buradan uyarıyoruz. Aklınızı başınıza alın. Devlet makamı kişisel hırsların tatmin edileceği yer değildir, hizmet edileceği yerlerdir. Bugün buraya ülkenin dört bir yanından gelen meslektaşlarımız onun yanında olduğunu vurguluyorlar.

 

SAKARYA’NIN YENİ VALİSİNE: “KİŞİSEL HATALARI GÖZÖNÜNDE BULUNDURUN”

 

Sakarya’nın yeni valisine bu kişisel hataları gözönünde bulundurmasını diliyoruz.”

 

 

“YENİ VALİ İLE GELİR GELMEZ GÖRÜŞECEĞİZ...OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ”

 

Sakarya Aile Hekimleri Derneği adına konuşan Rıdvan Karagoz de “Sosyal medyada farklı bir algı oluştu ama, Dr. Semih Sert derneğimizin üyesidir. Sakarya Aile Hekimkleri olarak hakkını savunmaya devam edeceğiz. Eski Vali ile görüşemedik ama yeni Vali ile gelir gelmez konuyu görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

 

İŞTE SENDİKADAN AÇIKLAMA:

 

Bugün Dr. Semih Sert’in sözleşmesinin haksız ve hukuksuz olarak askıya alınması nedeniyle Sakarya Valiliğinde gerçekleştirdiğimiz Basın açıklamasına katılan herkese teşekkür ediyoruz. Tüm Dünya’ yı kasıp kavuran COVİD 19 pandemisine rağmen katılım yüksek, Dr. Semih Sert ‘e verilen destek çok büyüktü.

 

Sendikamız merkez ve şube yönetim kurulları ve üyelerinin katılımı yanında Manisa Aile hekimleri dernek başkanı ve AHEF yönetim kurulu üyesi Dr. Hüseyin Köz, Balıkesir Aile hekimleri dernek başkanı Dr. Fevzi Turgut ve Yönetim kurulu üyesi Dr. Hüseyin Koputan, Kocaeli Tabip Odası adına Dr. Mustafa Kara ve çok kısa süre önce benzer haksız uygulamalara maruz kalmış Dr. Sibel Gören, Ankara Aile hekimleri dernek başkanı Dr. Canan Tanrıver ve yönetim kurulu üyeleri Dr. Bestami Gündüz ile Dr. İlker Demir, ayrıca AHEF ve Sakarya Aile hekimleri derneği yönetim kurulu üyesi Dr. Rıdvan Karagöz katılmışlardır.

 

Basın açıklamamız Dr.Sibel Gören tarafından okunmuştur. Sendikamız Genel Başkanı Dr. Murat Bolat’ın konuşmasının ardından ANKAHED adına Dr. Bestami Gündüz söz almıştır. SAKAHED adına Konuşma yapan Dr. Rıdvan Karagöz desteklerini açıklamıştır.

Açıklamanın en can alıcı ve duygulu kısmı Dr. Semih Sert’in hastalarından Halim Öztürk’ün yaptığı konuşma olmuştur. Kendisi doktorunu geri istediğini, “ Kronik Akciğer hastasıyım. Doktorumun gösterdiği ilgi ve alakayı başka hiç bir yerde göremedim” dedi.

Tüm katılımcılara tekrar teşekkür ederken, üyemiz olsun veya olmasın her sağlık çalışanına yapılacak baskı ve zülümün karşısında olacağımızı en içten duygularımızla beyan ederiz.

Basın açıklaması metni aşağıdaki gibidir;

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Bugün burada bir hekim arkadaşımız, meslektaşımız Dr. Semih Sert’in yaşadığı baskı ve mobingi kamuoyu ile paylaşmak için bir araya geldik.

Taraklı İlçe Entegre hastanesinde yaşananlar, insanlık dışı ve hukuk dışı uygulamalar ülkemiz için utanç vericidir.

Elbette hukuk mücadelemizi vereceğiz.Ancak bu süreç sadece hukuksal mücadele ile sübuta erecek bir süreç değildir. Burada yaşananlar sehven yaşanmış şeyler değildir.Burada yaşananlar bir çıkar şebekesinin kendine engel olarak gördükleri namuslu memurları temizleme organizasyonudur.

İşte görülüyor, arkadaşımız, kendisine dayatılan hukuk dışı işlemlerin parçası olmayı red ettiği için soruşturmalarla yıldırılmaya çalışılmıştır.

Geri adım atmayacağı fark edildiğinde ise yeni bir soruşturma açılmış ve ifadesi dahi alınmadan “delilleri karartma olasılığı göz ününde bulundurularak” açığa alınmıştır.

 

Pandemi’nin başlangıcındaki alkışlı desteklerin şovdan ibaret olduğu buradan anlaşılıyor. Daha salgın geçmemişken alkış işi kesilmiş, Semih Sert dövülmüş,soruşturmalarla ezilmiş,en sonunda açığa alınarak işsizlik ve açlıkla tehdit edilmiştir.

Bunu kabul etmiyoruz, baş eğmiyoruz. Hakkımızı sonuna dek arayacağız” (sakaryadetayhaber.com)