Sema Tatar ve Eray Tatar’ı uğurladık

Sema Tatar ve Eray Tatar’ı uğurladık

Diş Hekimi Sema ve Eray Tatar bu yıl , meslek hayatlarına son noktayı koyma kararı aldılar. Bununla da kalmayıp, şehrimizden de ayrılmaya ve İstanbul’a yerleşmeye karar verdiler.

Diş Hekimi Sema ve Eray Tatar bu yıl , meslek hayatlarına son noktayı koyma kararı aldılar. Bununla da kalmayıp, şehrimizden de ayrılmaya ve İstanbul’a yerleşmeye karar verdiler. Bunun üzerine 12-EKİM 2021 günü Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Ortodontist Yücel Özbaş, kendilerini  uğurlamak isteyen meslektaşları Anadolu Han’da bir araya getirdi. Birlikte yenilen  öğlen yemeği sırasında, yapılan konuşmalarda ,’’deontoloji ve etik değerlerin önemi’’nin vurgulanmasının yanında, Sema ve Eray Tatar hakkında kişisel, samimi paylaşımlar yer aldı, duygu dolu anlar yaşandı . Gaziantep –Kilis Diş hekimleri Odası 18. Dönem Yönetim Kurulu’nun  hazırladığı plaketi, Dt. İhsan Karslıgil, Dt. Eray Tatar’a,  Dr.Ortodontist Şule Başsimitçi,  Dt.Sema Tatar’a taktim etti.

 

 

 

 ‘’Veda yemeği’’, bu yemeği düzenleme fikrini ortaya atarak, gerçekleşmesi için çaba sarfeden Zühal Emekter Özen’in, günün anlam ve önemini belirten  açış konuşmasıyla ve Sema Ablası ile  Eray  Ağabey’ine ilerideki hayatlarında sağlık ,neşe ve  huzur dilekleriyle başladı.

 

 

Dt. İhsan Karslıgil’in, diş hekimliğindeki ilerlemeler ve etik değerler konusuna  çok önem verilmesi hakkındaki görüşlerini sunmasının ardından ,Eray Bey ve Sema Hanım’a itibarlı ve şerefli meslek hayatlarından dolayı teşekkürü ve  İstanbul’daki hayatlarında şans, sağlık, huzur  dilekleriyle  devam etti.

 

Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Ortodontist Yücel Özbaş, günün anlam ve önemin belirttikten sonra,’’ 1980’li yıllara kadar Ortodontik Tedavi gereken vakkalarda hastalar Ankara ya da Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyorlardı. Bir ortodontik tedavinin ancak  20-30 seansta bittiği göz önüne alındığında bu hastaların ne kadar güçlük içinde olduğunu düşünmek gerekir.  Ancak Diş Hekimi Sema Tatar, dişhekimliğinin yanında , Gaziantep’te ilk  defa ‘’ ortodontik tedavi’’yi başlatarak, ortodonti hastalarının hayatlarına büyük kolaylıklar sağlamış, dolayısıyla şehrimizin insanlarına büyük bir hizmet sunmuştur’ ’dedi.’’ Gaziantep’te , Ortodontist  Şule Başsimitçi’nin çalışmaya başlamasıyla, eski  vakalarına  devam edip, kendisine müracaat eden yeni  ortodonti hastalarını Şule Hanım’a göndererek , ‘’etik kurallara ‘’uymanın en güzel örneğini vermiştir’’ diyerek sözlerini tamamladı.

 

Söz alan Sema Tatar;

Bana şu sıralar’’ hayatta duymak istediğiniz en güzel şey nedir’’’ diye sorsalar, az önce Başkan’ımdan duyduğum ’’Sema Hanım Gaziantep’te Ortodontik Tedaviyi başlatan ilk diş hekimidir ’’sözü olurdu, diye cevaplardım. Beni çok mutlu ettiniz. Bu söz çok kıymetli. Gaziantep’e verebildiğim hizmetin  ‘’şehrin toplumsal hafızası kapsamında bugün, burada, meslektaşlarımın huzurunda ve   iki ortodontist diş hekimi tarafından  değerlendirilmesi ,anılması  beni  gururlandırdı.’’ dedi.  Ortodontik Tedavileri ,günün koşullarında hareketli protezlerle gerçekleştirdiğini, bitirdiği ,kayda aldığı vaka sayısının 120 civarında olduğunu, vakaların başlangıç –bitiş alçı  modellerini  bir albümde biriktirdiğini, bunları meslektaşlarına göstermekten büyük bir keyif aldığını anlattı.  ‘’Veda Yemeği’’ ne katkı sunan  herkese  çok  teşekkür etti. 

 

Bunun üzerine söz alan Ortodontist Şule Başsimitçi; etik değerlere gösterdiği hassasiyet  konusunda Sema Tatar’a teşekkür etti.

‘’ Eray Bey ve Sema Hanım  kadar ,kendilerine bağlı hasta gurubu olan diş hekimleri görmedim. Bunu her zaman, her ortamda  dile getirdim. Kendilerini  taktirle andım. ’’Biz veda etmiyoruz, görüşmeye devam edeceğiz, birbirimizi hiç unutmayacağız ‘’dedi

 

 

Eray Tatar;

 ‘’Veda Yemeği’’ hem emekli olmamız  hem de Gaziantep’ten ayrılmamız dolayısıyla  ilk defa bizim için düzenlendi. Dilerim ki, bundan  sonra, camiamızda emekliye ayrılan bütün diş hekimleri için böylesi törenler düzenlenir.  Bu gün   milat olarak anılır ve gelenekselleşir. Hayatımda ,yüreğime dokunan en önemli anlardan birini yaşadığım için çok mutluyum. ‘’dedi. Gaziantep’te 1876 da kurulan Merkezi Türkiye Kolejinde ,Ecza , Tıp  ve Diş hekimliği  eğitimi  verildiğini, ancak 1921 ‘de Gaziantep’in işgali sırasında Merkezi Türkiye Kolejinin Beyrut’a taşınması dolayısıyla, burada eğitim alan öğrencilerin  diplomalarının Beyrut Tıp Koleji çıkışlı olduğunu, dolayısıyla Diş hekimliği tarihçesinde Gaziantep’in adının geçemediğini anlattı. 

 

 

Çene Cerrahisi Uzman Dr. Tamer Kutsal ;

Eray Bey ve Sema Hanım’la sayısız diyaloğum olmuştur. Ancak buraya gelirken,isminiz geçtiğinde bende sizi çağrıştıran şey nedir diye kendi kendime sordum. Cevabım‘’bir hasta için  Eray Ağabey’i her aradığımda onun nazik ve etik konuşmaları’’şeklinde oldu. Diş hekimliği mesleğinin icrasında ,öğrenilmesi gereken  en önemli  şey,kitabi kısımdan da çok   insani kısmıdır.İster hasta hekim arasında,ister hekim hekim arasındaki insani ilişkiler çok önemlidir. . Siz bu konunun duayenisiniz. Bizler sizi böyle anacağız ve yolumuza sizlerden aldığımız örnekle  devam edeceğiz. Sizlere, bundan sonraki yaşamınızda keyifli günler diliyorum’ dedi.

 

 

Fatma Bellice Bilen;

Hayatımın en önemli kararlarında sizin payınız vardır. Benim için çok değerlisiniz. Daima sizi anacağım, hiç unutmayacağım. Günleriniz aydınlık ve huzurla dolu geçsin’’dedi.

 

 

Buket Çikolar;

Onlar benim hem komşu Sema Teyzem-Eray Amcam, hem de meslek büyüklerim.Kızları sınıf arkadaşım. Onları daima taktirle gözlemledim ve örnek aldım. Yeni düzenlerinde mutlu olmalarını dilerim’’dedi.

 

Tamer Taşkan ve Bülent Gökseven; Sema ve Eray ile  okul yıllarından beri süregelen arkadaşlıkların bitmeyeceğini, farklı bir şekle dönüşeceğini, onların yeni hayatlarının çok çok iyi geçmesini arzuladıklarını söylediler .

 

Lütfü Mumbuç;

Torun sevgisini tattığım için Eray Bey’e ve Sema Hanım’a hak veriyorum. Şehrimizden gitmelerine üzüldüm ama torunlarına kavuşacakları için sevindim,dedi.Diş Hekimliği günlerinde, bu şehre hizmet etmiş diş hekimlerini anmanın ve onları genç nesle tanıtmanın yararlı olacağını söyledi.Onlara ‘’özledikleri ne varsa yerine getirebilmelerini dilerim’’dedi.

 

Yalçın Soycan;

Sizleri sever,taktir ederim.Yıllardır dostuz, dost kalacağız.Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim’’dedi.

 

 

Erman Güllü, Kerem Gümüşkıran, Atalay Gençel, Ahmet Caner Şimşek, Mustafa Tatar genç neslin temsilcileriydi. Bu ‘’veda yemeği’  ile onlar büyüklerini, büyükleri  de onları tanıma fırsatı buldu. Her yaştan meslektaşın birbirini tanıyabilmesi, birbirinden  haberdar olabilmesi,dolayısıyla  etik değerlerin yükseltilebilmesi için, meslektaşlar arasındaki sosyal bağların kuvvetli olması gerektiğini  vurguladılar. Gaziantep Diş Hekimleri Oda Başkanından, Pandemi nedeniyle azalan  meslektaşlar arasında sosyalleşme  ortamları yaratmasını rica ettiler. Sema Abla’larına ve Eray Ağabey’lerine yeni yaşantılarında sağlıklı ve mutlu günler temenni ettiler.

 

Sema-Eray Tatar’ın uğurlamak için bir araya gelen meslektaşlar saat 14.00’ü gösterdiğinde hastalarına hizmet verebilmek için Anadolu Han’dan ayrıldılar.

 

Güle güle gidin sevgili Sema Abla ve Eray Ağabey. Yolunuz açık , sağlığınız yerinde, keyfiniz bol  olsun.

 

 

Nezih bir ortamda Anadolu Handa buluşan seçkin davetliler hem mesleki konuları konuşurken hem de Anadolu Han'ın lezzetli tatlarını, nefis mezelerini afiyetle yediler.