Şehit ateşi Gaziantep'e düştü...

Şehit ateşi Gaziantep

Suriye'nin Resulayn kentinin güneyinde yol kontrolü yaparken PKK/YPG'li teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 4 asker memleketlerine uğurlandı.

Saldırıda şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Erol Yanık memleketi Gaziantep'e, Piyade Uzman Onbaşı Fatih Akbulut memleketi Mardin’in Midyat ilçesine, İstihkam Astsubay Çavuş Sinan Köse Mersin'in Tarsus ilçesine ve Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç'un cenazesi Mersin'in Toroslar ilçesine gönderildi. 

Patlamada şehit olan Uzman Çavuş Erol Yanık’ın şehadet haberi Gaziantep'in Beykent Mahallesi’nde yaşayan ailesine verildi.

Baba Mustafa Yanık ile anne Halise Yanık, oğullarının şehit olduğu haberini askeri yetkililerden öğrendi. Şehadet haberini alan Yanık çifti gözyaşı döktü. Şehit haberinin duyulması üzerine çok sayıda vatandaş, Yanık ailesinin evine geldi. Şehidin evi ile sokağına Türk bayrakları asıldı.

1 ay önce nişanlandığı ve yakın zamanda evleneceği öğrenilen şehit Erol Yanık’ın cenazesinin Perşembe günü ikindi vakti düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verileceği öğrenildi.