Şehidin var Gaziantep!

Şehidin var Gaziantep!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, 'Pençe Harekâtı kapsamında arama tarama faaliyeti sırasında teröristlerle çıkan çatışmada 2 askerimiz şehit oldu.

Şehirlerden P.Tğm. Ali Rıza Özcücük’ün Gaziantepli olduğu öğrenildi. Ayrıca çatışmada P.Uzm.Çvş. Sergen Güçlüer’in şehit olduğu çatışma sonrası bölgedeki terör unsurları ateş altına alındı.

Milletimizin başı sağolsun…

 

MSB'den yapılan yazılı açıklamada, "Pençe Harekâtı (Irak Kuzeyi/Hakurk) bölgesinde 27 Temmuz 2021 tarihinde arama tarama faaliyeti sırasında teröristlerle temas sağlanmış, çıkan çatışmada 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bahse konu çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

 

 

Kuzey Irak’ta şehit olan askerin Gaziantep’teki ailesine şehadet haberi verildi

 

Kuzey Irak’taki Pençe Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Teğmen Ali Rıza Özcücük’ün (28) şehadet haberi Gaziantep’teki ailesine verildi.

 

Kuzey Irak’ın Hakurk bölgesinde görevli askerler ile PKK’lı teröristler arasında çatışma yaşandı. Çatışmada şehit olan Piyade Teğmen Ali Rıza Özcücük’ün acı haberi Gaziantep’te yaşayan ailesine ulaştı. Merkez Şahinbey ilçesine bağlı Vatan Mahallesinde yaşayan Nihat Fatma Özcücük çiftine askeri yetkililer, acı haberi sağlık ekibiyle birlikte verdi. Oğullarının şehadet haberiyle derin üzüntü yaşayan çift, gözyaşı döktü. Acı haberi duyan ailenin yakınları ve komşuları ise eve taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin evi ve evin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

 

2 ay önce nişanlanmış

 

2 ay önce nişanlanan şehit Ali Rıza Özcücük’ün sabah saatlerinde annesi ile telefonda konuştuğu öğrenildi. Şehit Özcücük yarın düzenlenecek askeri törenin ardından defnedilecek.

 

 

Gaziantepli şehidin naaşı memleketine getirildi

 

Kuzey Irak’taki Pençe Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Teğmen Ali Rıza Özcücük’ün naaşı memleketi Gaziantep’e getirildi. Şehidin naaşı, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında bulunan Goraspi Üs Bölgesi’nin güneyinde arama tarama faaliyeti yapan Türk Silahlı Kuvvetleri ile bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada Piyade Teğmen Ali Rıza Özcücük (28) ve Piyade Uzman Çavuş Sergen Güçlüer (Aksaray) şehit olmuştu. Şehit askerler için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında tören düzenlendi. Düzenlenen törenin ardından şehitlerin naaşı memleketlerine uğurlandı.

Şehit Piyade Teğmen Ali Rıza Özcücük’ün naaşı da memleketi Gaziantep’e getirildi. Gaziantep Havalimanında karşılama töreni düzenlendi. Törene Gaziantep Valisi Davut Gül, milletvekilleri, askeri erkan, kent protokolü ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

Şehidin naaşı, karşılama töreni sonrası öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı ve defin işlemleri için Gaziantep Asri Mezarlık içerisindeki Bahaeddin Nakıpoğlu Camii’ne uğurlandı.



Anahtar Kelimeler: Şehidin var Gaziantep!