Şampiyon şehrin şampiyon öğrencileri

Şampiyon şehrin şampiyon öğrencileri

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen LGS'de Gaziantep'ten 2 öğrenci tam puan alarak şampiyon oldu. LGS’de, 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer alan Şair Nabi Ortaokulu öğrenciSİ Hakan Şahin ile Özel Sedat Akdoğan Ortaokulu ?

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başarılı alt yapı çalışmaları kendisini göstermeye başladı. Sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda öğrencilerin yüzde 5,61’i, 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 62,17) ise 200-299 oldu. Buna göre şampiyon öğrencilerin ikisi Gaziantep’ten çıktı.

 

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, öğrencileri tebrik ederek sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: “LGS’de, 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer alan Şair Nabi Ortaokulu öğrencimiz Hakan Şahin ile Özel Sedat Akdoğan Ortaokulu öğrencimiz Mehmet Ertuğrul Kaya’yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Türkiye birincisi olan öğrencilerimiz Hakan ŞAHİN ve Mehmet Ertuğrul KAYA kardeşlerimizi tebrik ederim. Bu başarıda emeklerini esirgemeyen velilerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ederim.(haber342.com)