Sait Güllü Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Açıldı.

Sait Güllü Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Açıldı.

Kanal Tedavi Uzmanı Endodontist Sait Güllü Yeni Yerinde hizmet vermeye başladı.

Kanal Tedavi Uzmanı Endodontist Sait Güllü Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği kurumsal altyapının yanı sıra  yeni teknoloji, tıbbı teçhizat, fiziki şartlar ve modern donanımı ile hastalarına hizmet vermeye başladı. 

 

 

 


Sait Güllü Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Diş Hekimi Dt. Sait Güllü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkımız için böylesine güzel bir diş kliniğini Gaziantep’lilerin hizmetine açtığımız için çok mutluyum. Dijital Panoramik ve Periapikal Röntgen; Yirmi yaş ve gömük diş operasyonları, Çocuk Diş Hekimliği (pedondoti), Ortodonti, Zirkonyum, Lamina,Emax, Total ve Bölümlü Protezler, Kanal Tedavisi, Kompozit Dolgu, İnley ve Onley Dolgularının tedavileri  kliniğimizde uygulanmaktadır'' dedi.

 

 

Diş Hekimi Dt.Sait Güllü;Kanal Tedavi hakkında okuyucularımızı bilgilendirdi.

 

Kanal tedavisi dişin kökünde ve ağızda gözüken kısmında bulunan damar ve sinir dokusunun temizlenmesi ile oluşturulan boşluğun biouyumlu materyaller ile sızdırmaz şekilde doldurulmasıdır. Genellikle dişin damar sinir paketine ( pulpa odası ) kadar ilerlemiş diş çürüklerinde kanal tedavisi uygulanır. Bunun dışında travma ( çarpma ) kaplama için diş kesimi yapılırken gerekebilmektedir.

 

Bazen kanal tedavisi uygulandıktan sonra bile diş çekimine gidilebilmektedir. İşte böyle dişlerde cerrahi tedavi seçeneği dışında dişin çekilip, kök ucunda bazı işlemler gerleştirilip, dişi tekrar eski yerine yerleştirdiğimiz, çok eskiden beri kullanılan bir tedavi seceneğide mevcuttur. Bu işleme Kasti Reimplantasyon diyoruz. Geleneksel kanal tedavisi yönetemlerinin uygun olmadığı veya kontrendike olduğu durumlarda, Kasti Reimplantasyon diş çekim ve protez yapımına bir alternatiftir. Son yapılan çalışmalarda 7.88 ile 95 gibi başarı oranları gösterilmiştir.


Peki bunun yerine implant yapınca daha iyi olmazmı sorusu akıllara gelebillir. Ancak şu bir gerçekki İmplantların çiğneme kuvvetlerini gösterdiği tepki ve tatmin edici Estetik ve Diş eti mimarisi doğal dişlere göre önemli ölçüde zordur. Hemde İmplantlar çok daha maliyetli bir tedavi seçeneğidir.   


Kasti Reimplantasyon cerrahi olmayan kök kanal tedavisi tekrarı ve periapikal cerrahinin mümkün olduğu veya başarız olduğunda ekstraradiküler bir enfeksiyon düşünüldüğünde tedavi sonrası apikal periodontitis tedavisi için son çare olarak düşülebilinir. Kısaca köprüden öndeki son çıkış gibidir. Günümüzde bu tedavi ile ilgili bir çok başarılı çalışma mevcuttur. Bizimde uyguladığımız bu tedavide 25’e yakın hastamızda 95 yakın bir başarımız mevcuttur. Kasti Reimplantasyon cerrahi tedaviye göre daha az komplike hasta için daha konforlu ağrısız ve kısa sürede uygulanan bir tedavidir.