Sağlıkta Şiddet Bitmiyor!

Sağlıkta Şiddet Bitmiyor!

Ağrı’da Dr. Yaşar Er Yılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Sinan Doğan ile Şanlıurfa da hastane de görevli güvenlik görevlileri darp edildi.

Sosyal mesafe uyarısı yapan hemşirenin burnunu kırdılar!

 

Ağrı’da Dr. Yaşar Er Yılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Sinan Doğan, acil servis yanında kurulan corona virüs çadırında, sosyal mesafe kuralına uyması için uyardığı hasta yakınının yumruklu saldırısına uğradı.

Olay, dün saat 14.00 sıralarında Dr. Yaşar Er Yılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nin acil servisinde meydana geldi.

Dahiliye bölümüne muayene olan Selvi K., corona virüs şüphesi ile acil servise yönlendirildi. Acil servisten de test yaptırması için corona virüs çadırına gönderildi.

Hasta ve yakınlarının sıra beklemeden çadıra girmek istemeleri üzerine hemşire Sinan Doğan, corona virüslü hastalar olduğunu belirterek, sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiğini söyledi. Ancak Selvi K.’nin oğlu, Doğan’a yumruk attı.

Yüzü kanlar içerisinde kalan Sinan Doğan’ın burnunda kırık oluştu. Şikayetçi olan Doğran, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Şiddet, Covid dinlemiyor.Tedbirini almayan milletimiz, test yapmaya gelince size böyle aslan kesiliyor. Beni darp eden adamın annesinin söylediği şey ise; ‘Ne olmuş bir yumruk yemiş’’ dedi.

 

Daha Öncede Saldırıya Uğramış!

 

Sinan Doğan, geçen mart ayında da acil servise getirilen Ramazan D.’nin (23) yakınlarının saldırısına uğramıştı.

Doğan ile hemşire Hilal Emin Ağaoğlu’nu darp eden 4 şüpheli, savcılık işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

Bakan Koca'dan Saldırıya Uğrayan Sağlık Çalışanına Destek

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ağrı Doğubayazıt Devlet Hastanesinde görev yapan bir sağlık çalışanının, COVID-19 şüphesiyle teste gönderilen hasta ve yakınına yaptığı "sosyal mesafeye uyma" uyarısı üzerine saldırıya uğradığını belirterek, "Sağlık çalışanları her türlü fedakarlığa hazır ama buna değil." ifadesini kullandı.

Koca, Twitter hesabından şiddete uğrayan sağlık çalışanının fotoğrafını paylaşarak, şunları kaydetti:

"Ağrı Doğubayazıt Devlet Hastanesinde görev yapan bir çalışma arkadaşımız dün saldırıya uğradı. Saldırı, COVID-19 şüphesiyle teste gönderilen hastayla yakınına 'sosyal mesafeye uymaları' uyarısı üzerine gerçekleşti. Sağlık çalışanları her türlü fedakarlığa hazır ama buna değil."

 

 

Şanlıurfa'da sağlıkta şiddet vakası

 

Şanlıurfa’da hastanedeki güvenlik görevlilerini darp ettikleri iddia edilen 2 hasta yakını için tutuklama kararı çıktı. Yaşanan arbede güvenlik kamerasına yansıdı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, hastanede güvenlik görevlilerini darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı.

İddiaya göre, trafik kazası geçiren yakınlarını görmek isteyen hasta yakınları ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Kavga, güvenlik kamerasına böyle yansıdı. Ekip Sorumlusu Vahap Kazan olayı anlattı.

Darbedilen 5 güvenlik görevlisi suç duyurusunda bulunarak iş göremez raporu aldı. Olaya karıştıkları güvenlik kameralarınca tespit edilen Mahmut B. ile kardeşi Mehmet B. gözaltına alındı.

Zanlılar, çıkarıldıkları adli makamlarca “basit yaralama ve görevi yaptırmama” suçlamasıyla tutuklandı.

 



Anahtar Kelimeler: Sağlıkta Şiddet Bitmiyor!