Sağlık çalışanlarına Temel Fotoğraf Eğitimi…

Sağlık çalışanlarına Temel Fotoğraf Eğitimi…

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD), Koronavirüse karşı özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına ücretsiz temel fotoğraf eğitimi verecek.

Çin’in Wuhan kentinde  ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan  Corona Virüsüne karşı  büyük bir mücadele veren sağlık çalışanlarına, GAFSAD tarafından ücretsiz Temel Fotoğraf Eğitimi verilecek.

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Kalendergil, Corana Virüsü nedeniyle zorlu bir dönemden geçtiklerini ve bu zorlu dönemde de özveri ile çalşan sağlık çalışanlarına destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Bu anlamda talep eden sağlık çalışanlarına ücretsiz Temel Fotoğraf Eğitimi vereceklerini  belirten Kalendergil ‘’Corona Virüs nedeniyle zor şartlar altında çalışan sağlıkçılarımıza, vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak destek vermeliyiz. Onların çalışma motıvasyonunu artırıcı  faliyetlerle destek olmalıyız. Bir sıvil toplum kuruluşu olan GAFSAD olarak sağlık çalışamlarımıza  çorbada bizimde tuzumuz olsun diyerek Temel Fotoğraf Eğitimi vereceğiz.Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor’’ diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına verilecek Temel Fotoğraf Eğitiminin başvuru sayısına göre değerlendirileceğini sözlerine ekleyen Kalendergil ‘’Sağlık çalışanları arasından çok fazla telep gelmesi halinde kursa katılacakları kura ile belirleyeceğiz. Toplantı yasağının kalkması ile birlikte muhtelemen Eylül ayının ilk hatfasında eğtimlere başlayacağız. GAFSAD temel eğitimi  ikisi uygulamalı çekim olmak üzere 6 hatfalık ders sürecinden oluşmaktadır.Kurslar Çarşamba günleri  saat 19:00 daşlayıp 20:00 de sona erecektır. Temel eğitime katılan kursiyerler fotoğraf gösterisi, fotoğraf söyleşisi, Fotoğraf Atölyesi ve gezi gibi dernek faliyetlerinede kalıtabilecekler.’’ dedi..

Öte yandan dijital ortamda fotoğraf çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Kalendergil ‘’GAFSAD olarak çalışmalarımızı geçici bir süre ile dijitale taşıdık.Video konferans yöntemi ile çalışmalarımızı sürdüryoruz.Fotoğraf gösterilerini ve söyleşilerini dijital ortamda gerçekleştiriyoruz. Ayrıca üyelerimiz arşivdeki fotoğraflarını sosyal medya üzerinde evdekal, gafsadevde, evdekalarşivdenpaylaş hastagları ile paylaşarak etkinlik oluşturuyorlar.Ümit ediyoruz ki kısa bir süre sonra özlediğimiz fotoğraf gezilerini yeniden gerçekleştireceğiz. Ama bir süre daha evde kalmalıyz’’ dedi. Bu arada başvurular: www.gafsad.org adresinden yapılabilecek.