Sağlık Bakanlığı Harekete Geçti...

Sağlık Bakanlığı Harekete Geçti...

Korona yüzünden 37 gündür komada olan hemşire Dilek Akçabelen'e akciğer nakli yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

Koronavirüs tedavisi görürken yoğun bakımda sezaryenle bir bebek dünyaya getiren 30 yaşında hemşire Dilek Akçabelen’in iyileşmesi için beyin ölümü gerçekleşen bir kişiden akciğer nakli olması gerekiyor. 37 günden bu yana komada olan ve Tunç adı verilen bebeğini kucağına dahi alamayan Dilek hemşirenin eşi Tansu Akçabelen, nakil konusunda Sağlık Bakanlığı’ndan yardım istemişti. Tansu Akçabelen, “Eşim hamile olmasına karşın görev yaptı ve virüs kaptı. Bebeğimizi göremedi, sevemedi. 35 gündür komada ama şimdi akciğer nakli gerektiği söylendi. Sağlık Bakanımız lütfen bize yardım etsin. Nakilin yapılması, donör bulunması için yardım istiyoruz” diye konuşmuştu.

 

İşte bu çağrıya Sağlık Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bakan Fahrettin Koca’nın talimatı sonrası aileye ulaşan Bakanlık yetkilileri, Dilek Akçabelen hemşirenin iyileşmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini dile getirdi. Akciğer nakli sırası bekleyenler arasında ön sıraya konulan ve acil listesine alınan Dilek hemşire için, beyin ölümü gerçekleşen, ailesi organ bağışı yapan ve uyum sağlayan bir kişinin akciğeri nakledilecek.

 

Bakanlığın harekete geçmesiyle sevinen aile, şimdi nakil için umutlu bir bekleyişe girdi.