Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Prof.Dr. Haluk Savaş son yolculuğuna uğurlandı.

Prof.Dr. Haluk Savaş son yolculuğuna uğurlandı.

Prof. Dr. Haluk Savaş’ın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Çukurova Kabasakal Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze namazını KHK’lı imam Mehmet Tombak kıldırdı.

15 Temmuz’dan sonra gözaltına alınarak tutuklanan, cezaevinde kansere yakalanan ve dün hayatını kaybeden KHK’lı akademisyen Prof. Dr. Haluk Savaş’ın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Çukurova Kabasakal Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze namazını KHK’lı imam Mehmet Tombak kıldırdı.

 

 

KHK’lıların sembol ismi olan Savaş’ın cenazesi öğlen saatlerinde Adana’daki evine getirildi. Türkiye’nin her yerinden birçok KHK’lı Adana’ya geldi. Eşi Esen Savaş ve çocukları evlerinde taziyeleri kabul etti. Cenaze daha sonra Kabasakal Mezarlığı içindeki camiye götürüldü.

 

Prof. Dr. Haluk Savaş’ı uğurlayanlar arasında başta HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu olmak üzere her kesimden birçok seveni hazır bulundu.

 

“ONU HİÇBİR ZAMAN ONUTMAYACAĞIZ”

Cenazede bir konuşma yapan HDP Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Onurla, ahlakla, şerefle, haysiyetle hayat sürmüş bir insandır. Hepimiz buna şahidiz. Buraya hepimiz geleceğiz. Hepimiz öleceğiz. Haluk hoca da aynı şekilde ruhunu teslim etti. Onun ölümü bizler için anlamlı. Mücadeleci ruhu hiçbir zaman bitmeyecek. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Çünkü o hayatı boyunca büyük bir mücadele sergiledi. Çok değerli bir bilim insanıydı. Psikiyatri alanında en çok makale üreten ve makalelerine çok sayıda atıf alan değerli bir bilim insanıydı. Üniversite hocasıydı. Binlerce öğrenci yetiştirmiş, birçok insana faydası dokunmuş bir insandı.” ifadelerini kullandı.