Prof. Dr. Olcay Neyzi Vefat Etmiştir

Prof. Dr. Olcay Neyzi Vefat Etmiştir

Türkiye’de Çocuk Sağlığı ve Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dallarının gelişmesinde ve çok değerli bilim insanlarının yetişmesinde önemli katkıları olan Prof Dr. Olcay Neyzi vefat etmiştir.

Acı Kaybımız: Prof. Dr. Olcay Neyzi Vefat Etmiştir

 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 1954 yılı mezunlarından, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı üyemiz Prof. Dr. Olcay Neyzi’yi kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz.

 

Türkiye ve Dünya çocuklarının sağlığı için bir ömür tüketmiş hocamızın yeri doldurulamaz.

 

Değerli meslektaşımızın başta ailesi olmak üzere yakınlarının derin acısını paylaşıyor, tüm hekim camiasına başsağlığı diliyoruz.

 

İSTANBUL TABİP ODASI

YÖNETİM KURULU

 

 

Hekimlerle Hukuksal Dayanışma Derneği Başkanı Dr Cengiz Bayram “Asistanı olmaktan gurur duyduğum hocamızı kaybettik . Başımız sağ olsun Allah rahmet eylesin, hepimizde çok büyük emekleri vardı , çok üzgünüz “ dedi.

 

PROF. DR. OLCAY NEYZİ

 

Türkiye’de Çocuk Sağlığı ve Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dallarının gelişmesinde ve çok değerli bilim insanlarının yetişmesinde önemli katkıları olan değerli hocamız Prof Dr. Olcay Neyzi’ nin hayat hikayesini sizlerle paylaşıyoruz.

 

(cocukendokrin.net)

 

Çocuk Sağlığı Enstitüsü Kurucusu Prof. Dr. Olcay Neyzi 2017 Eczacıbaşı Tıp Onur Ödülü’nün Sahibi Oldu.

 

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp alanında başlattığı ödüllendirme ve destek geleneğinin 58. yılında, Tıp Onur Ödülü’nün sahibi, Prof. Dr. Olcay Neyzi oldu.

Eczacıbaşı’ dan yapılan açıklamaya göre, Prof. Neyzi, Çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında Türk ve Dünya tıbbına büyük katkıları nedeniyle bu ödüle layık görüldü.

 

Prof.Dr.Olcay NEYZİ, “Ödüllenmek ne denli önemli çünkü;  birçok insan çalışıyor, emeğini koyuyor,  önemli katkılar yapan kişilerin bu katkılarının tanınması ödüllenmesi gerçekten zevkli bir şeydir. Yalnız kendisi için değil arkadan gelen, çalışan kişilerin;  tanınacaklarını, kabul görecekleri ve ödüllenecekleri düşüncesi şevk verir. O nedenle toplumda ödüller çok uygun, herhâlde onur ödülü en büyüğüdür çok teşekkür ediyorum. 50 yıllık bir süre gibi çocuk hekimiyim, pediatri çok yönlü olup, sosyal yönü de çok ağırlıklı tıp dalıdır. Daha çok pediatrinin sosyal ve eğitim yönünü öne çıkarmaya çalıştım, bu konuda katkı yapabildiysem tabi ki mutluyum. Emeklerimin boşa gitmediğini; arkadan gelen genç ve öğrenci yetiştirdik sevgilerini görüyorum bende onları seviyorum” dedi.