Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak Hayatını Kaybetti...

Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak Hayatını Kaybetti...

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin doktorlarından Prof. Dr. E. Çağlar Çıtak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Onkoloji bölümünde görevli Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak evinde ölü bulundu.

 

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘’ Çocuk Onkoloji bölümümüzden Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak hocamızı kaybettik. Sevenlerine başsağlığı diliyorum. Üniversitemiz değerli bir hocasını kaybetti, mekanı cennet olsun’’ ifadelerini kullandı.

 

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, yayınladığı başsağlığı mesajında, “Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan Çocuk Onkoloğu Prof. Dr. E. Çağlar Çıtak vefat etmiştir. Cenazesi 17.08.2021 tarihinde saat 11.00’de Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılacak olan törenden sonra öğle namazına müteakip Güneykent Mezarlığı’nda defnedilecektir. Başımız sağ olsun” sözlerini kullandı.(mersinhaber.com)

 

 

Üniversitemizin Acı Kaybı: Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak Son Yolculuğuna Uğurlandı

 

15 Ağustos Pazar günü vefat eden Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak, son yolculuğuna uğurlandı.

 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinik giriş binası önünde gerçekleştirilen cenaze törenine Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, öğretim üyelerimiz, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi personeli ve Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak hocamızın yakınları katıldı.

 

 

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak’ın herkes tarafından sevilen, hastanemize ve üniversitemize büyük katkıları olan bir insan olduğunu belirtti.

 

Prof. Dr. Çamsarı, “Böyle zamanlarda konuşmak çok zor. Törendeki kalabalıktan da hocamızın ne kadar sevildiğini bir kez daha anlamış oluyoruz. Bizler, gerçekten bulunmaz derece iyi, uyumlu, güler yüzlü, yardımsever bir mesai arkalamışımızı kaybettik. Kendisi, hastalarına iyi yaklaşan, onlara bilimsel açıdan doyurucu bilgiler veren bir hekimdi. Önemli olan, giderken arkada hoş bir seda bırakmaktır. Hocamız da bunu ziyadesiyle yaptı. Dualarımız onunla, kendisini asla unutmayacağız. Mekanı cennet olsun” dedi.

 

 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Kuyucu ise, Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Kuyucu, “Hocamız 11 yıldır bizle birlikteydi. Bu 11 yıl içerisinde yöremizdeki kanser hastaları için, onlara şifa dağıtmak için büyük bir özveri ile çalıştı. Kendisi sadece iyi bir doktor değil, aynı zamanda hastalarının abisi ve babasıydı. O, asistanları için, öğrencileri için birer rol modeldi. Eminim ki hastalar ve onların aileleri, öğrenciler, asistanlar ve öğretim üyelerimiz onu hiçbir zaman unutmayacak ve minnetle anacaktır. Başımız sağ olsun” şeklinde konuştu.

 

 

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak hocamızın cenazesi, defnedilmek üzere Güneykent mezarlığına uğurlandı.