Pfizer Türkiye, International Business Awards’ta gümüş ve bronz ödüllerin sahibi oldu

Pfizer Türkiye, International Business Awards’ta gümüş ve bronz ödüllerin sahibi oldu

Pfizer Türkiye İK Lideri Serra Uluışık: “Dünyanın en saygın ödüllerinden biri olan Stevie Ödülleri’nin International Business Awards ayağında iki kategoride birden ödül almak şirketimiz adına çok gurur verici.

Pfizer Türkiye Eğitim departmanının The Stevie Awards For Great Employers, EMEA / Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi ‘En İyi İşveren’ kategorisinde bronz ödülünü kazanmasının ardından şimdi de Pfizer Türkiye bünyesinde kurulan Esenlik ve Gelişim Takımı pandemi döneminde çalışanların sağlığı, esenliği ve refahı için geliştirdiği stratejilerle ve aldığı aksiyonlarla Stevie ödüllerinden biri olan International Business Awards ‘En Örnek İşveren’ kategorisinde bronz, ‘En Değerli Kurumsal İnisiyatifler’ kategorisinde gümüş ödülün sahibi oldu.

 

 

Pfizer Esenlik ve Gelişim Takımı, Covid-19 pandemisinin Türkiye’yi de etkisi altına aldığı ilk günlerde çalışanların sağlığı, refahı ve esenliği için kuruldu. Takım, ‘En Örnek İşveren’ kategorisindeki ödülü Pfizer çalışanlarının sahip olduğu hakları bu dönemde aynı şekilde, hatta daha da genişletilen imkânlarla korumaya devam ettiği çalışmalarıyla aldı. ‘En Değerli Kurumsal İnisiyatifler kategorisindeki ödülü ise “Önde Gelen İşveren” olma misyonu doğrultusunda, çalışanlara keyifli ve esnek bir çalışma ortamını pandemi döneminde de yarattığı çalışmalarıyla sahip oldu.

 

 

Pfizer Türkiye İK Lideri Serra Uluışık, şunları söyledi: “Dünyanın en saygın ödüllerinden biri olan Stevie Ödülleri’nin International Business Awards ayağında iki kategoride birden ödül almak şirketimiz adına çok gurur verici. Covid-19 salgınının başından bugüne çalışanların sağlığı, refahı ve esenliğine odaklanan bir çalışma ortamı yaratmak ve bu ortamı sürdürülebilir kılmak önceliğimiz. “Önde Gelen İşveren” olma misyonumuz doğrultusunda, çalışanlarımıza keyifli ve esnek bir çalışma ortamını pandemi öncesinde de yaratıyorduk. Bu nedenle pandemi döneminde evden çalışmaya da hızlı adapte olduk. Başta Esenlik ve Gelişim Takımımız olmak üzere; İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim, pandemi döneminde kurulan Medikal Destek ve Kriz Yönetim Takımlarımızı, çalışanlarımızın bu dönemdeki farklılaşan ihtiyaçlarına cevap verebildikleri için gönülden tebrik ediyorum.”

 

Stevie Uluslararası İş Ödülleri Hakkında

 

2002 yılından bu yana uluslararası şirket ve organizasyonları, yıl içinde gösterdikleri performans ve sosyal hayata yansıyan pozitif katkıları çerçevesinde ödüllendiren dünyanın en saygın iş ödülleri arasında bulunan Stevie Uluslararası İş Ödülleri 8 farklı alanda düzenleniyor. Her yıl toplamda 12.000'den fazla adayın başvurduğu bu ödüller arasında International Business Awards da yer alıyor.

 

Pfizer Hakkında:

Pfizer, 170 yıldır “hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler” hedefiyle çalışmakta, bugünün ilaç endüstrisinde yenilikçi ve yüksek teknolojili yaklaşımlarla yeni tedavilere odaklanmaktadır. Pfizer, bir yandan dünyanın en yaygın kullanılan temel sağlık ürünlerini üretip ilaç ve aşılarıyla sağlığın korunmasına katkı sağlarken, diğer yandan geleceği şekillendirecek ve hastaların en yüksek faydayı sağlayabileceği tedaviler üzerinde araştırmalar yürütmektedir. Pfizer'de kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi evrensel sağlık sorunlarına karşı tedaviler geliştirilirken, çok nadir görülen hastalıklara karşı mücadele için çalışılmaktadır. Üniversiteler, dernekler ve kamu ile yaptığı ortak çalışmalarla iş, yatırım ve inovasyon ortamına katkı sağlayan Pfizer, 1957 yılından bu yana Türkiye’de kesintisiz üretim yapan ve ülkemize yüksek teknoloji transfer eden yerli üreticidir. Yıllar içinde geliştirdiği üretim kapasitesi ve devam eden ürün transferlerinin de tamamlanması ile birlikte aşı dahil, yerli üretim ürünlerini birkaç yıl içinde hacim bazında 90’a çıkarmayı hedefliyor.