Özel Hastaneler Nezdinde Covid-19 Tedavisi Görenlerden Ücret Talep Edilecek.

Özel Hastaneler Nezdinde Covid-19 Tedavisi Görenlerden Ücret Talep Edilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) SUT’ta yaptığı değişiklik ile 07.07.2020 tarihindeki Pandemi sürecinin Özel hastanelere, koronavirüs tedavisi gören hastaların ücretini ödemeyeceğini bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) SUT’ta yaptığı değişiklik ile 07.07.2020 tarihindeki Pandemi sürecinin Özel hastanelere, koronavirüs tedavisi gören hastaların ücretini ödemeyeceğini bildirdi. Görüşlerine başvurduğumuz Özel Hastane yöneticileri, “Bizi şaşırtan kararın bize geç bildirilmesi. Karar 29 Haziran’da alınıyor ve bize 7 Temmuz’da tebliğ ediliyor” dedi.Pandeminin İlk gününden beri zor şartlarda hizmet veren sağlık sektöründeki her türlü ağır şartlarda (kendi personeli ve doktorları covit olmasına rağmen) hasta bakıp Sağlık Bakanlığı kontrolünde Vatandaşın tedavi süreçlerinde 7/24 hizmet vermiştir. 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) SUT’ta yaptığı değişiklik ile 07.07.2020 tarihindeki Pandemi sürecinin 29.06.2020 tarihi ile sonlandırıldığı bilgilendirmesi ile Özel Hastanelere sekte vurdu. Hasta sayısının henüz stabilleşmediği alınan bu kararın ardından Hastaların ve Özel Hastanelerin mağduriyeti ne olacak ?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) SUT’ta yaptığı değişiklik ile 07.07.2020 tarihindeki Pandemi sürecinin 29.06.2020 tarihi ile sonlandırıldığı bilgilendirmesi Özel Hastaneler'de tedavi gören hastaların ödemeleri SGK tarafından yapılmayacağı sebebiyle hem Özel Hastaneler mağdur hem de bu düzende tedavileri için ödeme yapması gereken Covid19 tedavisi gören hastalar mağdur olacaktır. Bu durumda yapılan değişiklikler ile artık Özel Hastaneler, Covid19 (koronavirüs) tedavisi gören hastalardan muayene katılım payı ve ilave ücret isteyebilecektir. Gaziantep'te hizmet veren Özel Hastane idarecileri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) SUT’ta yaptığı değişiklik ile Pandemi hizmet bedelinin pasiflenmesi duyurusu dışında başka bir bilgi verilmemesi karmaşaya yol açmıştır şeklinde bilgi verdiler. Özel hastane yöneticileri karardan çok kararın kendilerine geç bildirilmesinden şikayetçi.

Müdahale gerektiren durumlar ile ivedilikle tıbbi müdahale yapılmadığı veya başka bir sağlık kuruluşuna nakli halinde hayatın ve/veya sağlık bütünlüğünün kaybedilme ve bulaşma riskinin doğacağı Covid19 tedavisi gören vatandaşımızın zarar göreceği ifade edildi. 

Gaziantep Pandemi sürecinde Vaka sayısı ve hasta sayısı hatta ölüm sayısı dolayısıyla ülkemizde ilk 3 şehir içersin'de yer almakta. Bu sebepten ötürü Şehirdeki bütün Devlet Hastanelerinin Pandemi servisleri dolu ve Özel Hastanelerde yatak kapasitelerinin üzerine çıktığı biliniyor.