Özel Düztepe Yaşam Hastanesinden Nrp Eğitimine Tam Destek

Özel Düztepe Yaşam Hastanesinden Nrp Eğitimine Tam Destek

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimini tamamlayan sağlık personelleri sertifikalarını aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından bebek ve yeni doğan ölümlerini en aza indirilmesi amacıyla doğum eyleminde görev alan, yeni doğan bebekle

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimini tamamlayan sağlık personelleri sertifikalarını aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından bebek ve yeni doğan ölümlerini en aza indirilmesi amacıyla doğum eyleminde görev alan, yeni doğan bebekler ile ilgili bütün personelin canlandırma eğitimi alması amacı ile yürütülen “Yenidoğan Canlandırma Programı” kapsamında Palmiye Hotel’de, Özel Düztepe Yaşam Hastanesi’nin desteği ile düzenlendi.

 

Programın kapanış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi sorumlusu Dr. Selda Doğan: ” Yenidoğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin öneminin büyük olduğuna dikkat çekerek bu eğitimler sayesinde yenidoğan ölümlerinin önlenebileceğini söyledi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Mehmet Emin İnce,Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimine desteklerinden dolayı Özel Düztepe Yaşam Hastanesi idarecilerine teşekkür etti.

 

YAŞAMDAN ‘‘EĞİTİME TAM DESTEK‘‘

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimine ev sahipliği yapan Özel Düztepe Yaşam Hastanesi idarecilerinden Başhekim Dr. İdris Ertaşkın; Özel Düztepe Yaşam hastanesi olarak daha önce de benzer eğitim programlarına ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı ve bundan sonraki süreçte de bu konudaki duyarlılıklarının her daim devam edeceğini söyledi. Eğitime katılan kursiyerlere başarılar diledi ve NRP eğitiminin önemine dikkat çekti.

Eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikaları yapılan törenle verildi. Sertifika törenine Halk Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Mehmet Emin İnce, Özel Düztepe Yaşam Hastanesi idarecilerinden Başhekim Dr.İdris Ertaşkın, Hastane Müdürü Hatice Uğur Sayın, Hastane Başhemşiresi Leyla Tişkaya, Halk Sağlığı Hizmetleri Daire Başkan yardımcısı Burcu Günsoy, Cihat Rıfat Yılmazer, Halk Sağlığı Kanser Birim Sorumlusu Dr. Belgin Sarıfakı katıldı.

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimcileri Dr. Selda Doğan (Kurs Sorumlusu), Ebe Hülya Bayır, Yeni Doğan Uzmanı Dr. Ünal Sarıkabadayı, Yenidoğan Uzmanı Dr. Melek Büyükeren’in, eğitimci olarak katıldığı programa toplam 26 katılımcı 3 gün boyunca sözlü ve uygulamalı eğitim alarak, Yeni doğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin sonunda sertifikalarını almaya hak kazandılar.