OSB’de Corona Tarama Testi Başlıyor

OSB’de Corona Tarama Testi Başlıyor

“İşçilerimizin sağlığı herşeyden önemli. Fabrikalarda sosyal mesafe, maske ve hijyenle ilgili tedbirlerden taviz vermeden üretime devam ediyoruz”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Milletvekili Kirazoğlu, salgın sürecinde gıda ve tıbbi tekstil endüstrisinin merkezi Gaziantep’in üretime devam ederek ülkemizde ve dünyada tedarikte bir sıkıntı yaşanmamasına hizmet ettiğini bu nedenle de kısa çalışma ödeneğine en az başvuru yapan iller arasında olduğunu söyledi.

 

ÖNLEMLER TAMAM, ÜRETİME DEVAM

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, OSB Yönetim Kurulunun da hazır bulunduğu ziyaret sırasında, Milletvekili Kirazoğlu’na OSB’de KOVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri anlattı. Başkan Şimşek, “Sanayiciler olarak, insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve güçlü bir ekonomi için üretmek zorundayız. Bu nedenle de OSB’deki sanayi tesislerimizde salgının yayılmasını önlemek amacıyla her türlü tedbiri tavizsiz bir şekilde alarak üretime devam ediyoruz. Yaklaşık 170 bin kişinin istihdam edildiği Organize Sanayi Bölgemizde Sağlık Müdürlüğümüze bağlı sağlık ekipleri fabrikalarda düzenli bir şekilde kontrollerini sürdürüyor” şeklinde açıklamada bulundu.

 

ÜRETİMİN DEVAMI ÇOK ÖNEMLİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu da, Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesinin Gaziantep’te olmasından gurur duyduklarını ifade ettikten sonra, “KOVİD-19 salgını dünyanın ortak sorunu. Türkiye olarak salgınla mücadelede dünyanın en başarılı ülkeleri arasındayız. Başta sağlıkçılarımız olmak üzere belediyelerimiz, kamu kurumlarımız, vefa gönüllülerimiz hemen tüm kesimler salgınla mücadelede büyük bir dayanışma sergiliyor. Sanayicilerimizin paydaşı olan beyaz ve mavi yakalı çalışanları ile bu ortamda, her türlü fedakarlığı yaparak salgınla mücadele konusunda tüm tedbirleri alıp üretime devam etmelerini takdir ediyoruz. Çünkü çarkların durmaması gerekiyor. Üretmemiz gerekiyor. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatları ile güçlü bir Türkiye idealine büyük katkı sağlayan tüm sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu. Bu süreçten olumsuz etkilenen kesimler için Valiliğimiz ve belediyelerimizin sosyal yardımlaşma vakfıyla birlikte ayni ve 1000 tllik nakdi yardımların yüzbinlerce kişiye ulaştırıldığınıda ifade etti.

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE EN AZ BAŞVURAN İLLER ARASINDAYIZ

Milletvekili Kirazoğlu, KOVİD-19 salgını ile mücadele döneminde hükümetin gerek işçilere gerekse de işverenlere her türlü desteği sağladığını da ifade ederek, “Bu süreci hep birlikte atlatacağız. İşçilerimizin sağlığı herşeyden önemli. Fabrikalarda sosyal mesafe, maske ve hijyenle ilgili tedbirlerden taviz vermeden üretime devam ediyoruz. Salgının genel bir seyri var, Salgınla mücadelede başarılarımızı taçlandırmak için her birimiz maskemizi takıp, sosyal mesafeyi korumalıyız. Sağlık Bakanlığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde bugün itibarıyla korona tarama testine başlıyor. İnşallah salgını yeneceğiz. Sanayicisi, işçisi ile üretime devam ederek büyük katkı sağlayan hemşerilerim sayesinde, kısa çalışma ödeneğine en az başvurunun yapıldığı illerden birisinin de Gaziantep olduğunu memnuniyetle söylemek istiyorum” dedi.