‘Onur Nöbeti’ tutan Gaziantep Barosu avukatlarına destek!

‘Onur Nöbeti’ tutan Gaziantep Barosu avukatlarına destek!

TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu, Gaziantep Barosu Bektaş Şarklı’ ya yapılan çirkin saldırıyı kınayarak, ‘Onur Nöbeti’ tutan Gaziantep Barosu avukatlarına destek verdi.

Ziyarette Baro Başkanlarının yürüyüşünün hukuksuz bir biçimde engellenmesi ve Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı’ ya yapılan saldırı kınanırken, meslek odaları olarak bu mücadelede Barolar ile dayanışma içinde olunduğu, baskı ve şiddet ile hiçbir sonucun alınamayacağı, bir an önce Baroların demokratik taleplerine kulak verilmesi gerektiğinin altı çizildi.

 

TMMOB İKK olarak, meslek örgütlerinin yasa değişikliği ile ilgili çalışmaların bir an önce durdurulması gerektiği ve bu konuda gerekli mücadeleyi gösteren TMMOB bileşenlerinin son derece kararlı olduğuna dikkat çekildi.

 

Gaziantep Barosu Bektaş Şarklı’ ya yapılan çirkin saldırıyı kınamak ve Onur Nöbeti tutan Gaziantep Barosu avukatlarına destek vermek amacıyla Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Kocalar, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Aslı Ölçal Tezel, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Eray Yıldız, Gaziantep Eczacı Odası Başkanı İrfan Demirci ve Gaziantep Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Ahmet Doğan Yardı Gaziantep Barosunu ziyaret etti.

 

Meslek örgütlerinin görüşü alınmadan çalışma yapılmamalı

 

Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Kocalar, yaptığı açıklamada, “TMMOB, Barolar, TTB gibi meslek kuruluşlarının yasa değişikliği konusunda meslek örgütlerinin görüşü alınmadan bir çalışma yapılmamalı. Meslek örgütlerinin bağımsız yapısını değiştirmek onları etkisizleştirmek demektir. Odaların ve Baroların seçim sistemi, delege yapısı gibi konular meslek örgütlerinin temsilcileri ile istişare edilmeli, örgütlerin rızası olmayan bir yasal düzenlemeye gidilmemelidir. Bu anlamda Barolar ile dayanışma içerisinde hareket etmeye ve meslek ve meslektaş aleyhine olacak her türlü müdahaleye karşı ortak bir mücadele göstermeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

 

Baroların partici hale gelmesine engel olmak için elimizden geleni yapacağız

 

Gaziantep Barosu Genel Sekreteri Avukat Ömer Faruk Akan, “Bizi destekleyen STK ve Akademik Meslek Odaları Başkanları ve yöneticilerine teşekkür ederiz. Tüm engellemelere rağmen Baro Başkanlarını engelleri aşarak Anıtkabir’i ziyaret etmelerini son derece kıymetli bulmakla beraber kendilerine teşekkür ediyorum. Türkiye’de son bir yıldan beri çoklu baro sistemi konuşuluyor ve iktidar kendisine yakın baroların oluşması için bir çaba içerisinde. Bu aslında yeterince siyasallaşmış olan yargının tamamen siyasallaşmasına neden olacağını düşündüğümüzden çoklu baro sistemine karşıyız. Bu konuda Türkiye Barolar Birliği’nden yeteri kadar destek görmedik. Baro başkanımızın darp edilmesinden sonra adliye girişinde ve merkez bina içerisinde çeşitli eylemler başkanımızdan özür dilenmesini talep ettik. Baroların partici hale gelmesine engel olmak için elimizden geleni yapacağız” diye açıklama yaptı.

 

Merkez binamızda onur nöbeti başlattık ve devam ettiriyoruz

 

Gaziantep Barosu Başkan Vekili Avukat Melikşah Korkmaz, “Hem Makine Mühendisleri Odası hem Mimarlar Odası hem Gaziantep STK Platformu hem de Eczacılar Odası Başkanlarına teşekkür ediyoruz. Baro Başkanımızın darp edilmesinden dolayı merkez binamızda onur nöbeti başlattık ve devam ettiriyoruz” dedi.