Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Numan Kurtulmuş’tan Gaün Rektörü Prof. Dr. Özaydın’a Ziyaret

Numan Kurtulmuş’tan Gaün Rektörü Prof. Dr. Özaydın’a Ziyaret

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kurtulmuş, “Prof. Dr. Arif Özaydın’a Allah üstün başarılar versin. Şehirle bütünleşerek, şehrin bütün erkânıyla birlikte el ele, gönül gönüle çok daha güçlü bir üniversitenin ortaya çıkacağından hiç şüphem yok” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın’ı makamında ziyaret eden Numan Kurtulmuş, Prof. Dr. Arif Özaydın’ın İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde doktora öğrencilerinden olduğunu belirterek, üniversite yıllarından hatta doktora öncesindeki dönemden itibaren tanıdığını ifade etti. Kurtulmuş, “Prof. Dr. Arif Özaydın Rektör olarak göreve başladı. 120 gün olmuş. Allah üstün başarılar versin. Şehirle bütünleşerek, şehrin bütün erkânıyla birlikte el ele gönül gönüle çok daha güçlü bir üniversitenin ortaya çıkacağından hiç şüphem yok. Allah işlerinizi kolay eylesin. Bizim için de öğrencilerimizin belli bir yerlere gelmiş olmasını görmek hayatımızın bir semeresi olarak da bakıyorum. O bakımdan ben de mutluluğumu, memnuniyetimi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

 

Üniversitelerin zihnimizde bilim yuvaları, araştırma merkezleri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, üniversitelerin şehirleriyle bütünleşmiş bir şekilde o şehri, o bölgeyi ileriye götüren lokomotif kuruluşlar olduğunu söyledi.

 

 

ÜNİVERSİTELERİMİZ ÇEKİŞME ALANI DEĞİL

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Biz üniversitelerimizin hem öğretim üyeleriyle hem öğrencileriyle, yayınlarıyla, araştırmalarıyla, ortaya koydukları performanslarıyla Türkiye’nin önemli cazibe merkezleri haline gelmelerini isteriz. Üniversitenin kavgayla, gürültüyle, çatışmayla, tartışmayla, gerilimle bir takım siyasal çekişmelerle anılmasını ve bir şekilde üniversite hayatının bu anlamda lekelenmesini asla tasvip etmeyiz. Bütün gayretimiz, Türkiye geldiği noktada yeniden güçlü büyük Türkiye istikametinde büyük merhaleler kat ediyor. Onun bizatihi şahidi Gaziantep şehrinin kendisidir. Gaziantep şehrinin son 20 yılda, almış olduğu büyük mesafe Türkiye’nin yükselişinin de bir işaretidir. Daha ileriye gitmemiz lazım. Bu anlamda aldığımız yol, geldiğimiz nokta Türkiye’nin her alanda savunma sanayinde, yerli üretimde, ihracatta, üniversitelerinin sayısının artmasında ortaya koymuş olduğumuz bu performans çok doğru ama yeterli değil. Daha ileriye gitmemiz lazım. Daha yolun ortasındayız. Allah’ın izniyle karşı tarafa geçip Türkiye’nin ayaklarına çelme takmak isteyen, ilerlemesini önlemek isteyen unsurlara karşı da çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam etmemiz lazım. Bunun önemli merkezlerinden birisi olarak üniversiteyi görüyorum. Üniversitelerimizin de gerçekten bir çekişme alanı değil bir arada fikirlerin tartışıldığı, bilimsel yarışmaların yapıldığı eğer bir şey yarıştıracaksak üniversitelerde üniversiteler üzerinden sözleri ya da siyasetleri yarıştırmayacağız. Üniversitelerde yarıştıracağımız şey; bilim adamlarının, bilim insanlarının, öğrencilerin, çalışma gruplarının ortaya koymuş olduğu üstün bilimsel performanstır. Gönlümüz arzu eder ki Türkiye bu istikamette ilerleyecektir.”

 

TÜRKİYE’NİN ÜNİVERSİTELERİNİ DAHA İLERİDE GÖRECEĞİZ

Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde sanayinin, yüksek teknolojilerin gelişmesinin, toplumsal hayattaki gelişmelerle birlikte üniversitelerin gelişmesinin eş zamanlı olarak devam ettiğini kaydeden Kurtulmuş, bu anlamda da Türkiye’nin ne kadar geliştiğinin göstergelerinden birisinin de üniversitelerimiz olduğuna işaret etti. Kurtulmuş konuşmasının devamında şunları söyledi: “Son günlerdeki tartışmalar çerçevesinde de bunu söylemek istiyorum. Türkiye’nin saygın üniversitelerinden birisinin her gün gösterilerle, bir takım tartışmalarla, provokasyonlarla anılmasının doğru olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Üniversiteler bilim yeridir, fikirlerin tartışıldığı yerdir. İnsanların makaleleriyle, araştırmalarıyla, projeleriyle, tezleriyle, görüşleriyle birbirleriyle yarıştığı yerlerdir. Bu hale getirmek de hepimizin vazifesi. Başta üniversite rektörlerimiz, hocalarımız, öğrenci kardeşlerimiz olmak üzere hepimizin vazifesidir. Bu anlamda İnşallah Türkiye’nin üniversitelerini daha ileride göreceğiz. Bunun içinde üniversiteleri bazılarının kirli siyasetleriyle, kullandıkları zehirli dillerle kirletmelerine, meşgul etmelerine Türkiye’nin takati yoktur. Türkiye’nin buna müsamahası yoktur. Kaybedecek vaktimiz de yoktur. Üniversitelerimizin tamamının çok daha ileriye gitmesi için mücadele etmemiz gerekiyor. Prof. Dr. Arif Özaydın’ a ve bütün çalışma arkadaşlarına üstün başarılar diliyorum.”

 

 

PROF. DR. ÖZAYDIN: ÜNİVERSİTEYE HUZUR VE BARIŞ GETİRDİK

Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın ise AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un ziyaretinden dolayı hem duygusal hem de heyecanlı olduğunu belirttiği konuşmasında, “‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüne inanmış biri olarak konuşuyorum. Hocam bize sadece harf öğretmedi. Bir duruş, bir hayat anlayışı, bir medeniyet öğretti. Onun heyecanındayım. O’nun verdiği ilkeler ve prensipler doğrultusunda bugün 120 gün oldu. İnanılmaz işler yaptık ama birini söylemeden geçemeyeceğim. Üniversiteye ne getirdiniz diye sorarsanız? Huzur ve barış getirdik. En önemli şey de huzur ve barıştır. İnsanlara bir özgüven geldi. CİMER’den ‘huzur getirdiniz, barış getirdiniz’ şeklinde onlarca tebrik alıyorum. Bu tebrikleri Sayın Cumhurbaşkanımız ve hocam adına alıyorum. Şunu bilmenizi istiyorum; bunun arkasında hocamdan aldığım düstur, edep ve ahlak var. Hocama çok teşekkür ediyorum. Kendisini asla mahcup etmeyip bu üniversiteyi devraldığım yerden bir üst noktaya daha taşımak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların sonrasında, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Eşi Sevgi Kurtulmuş’a günün anısına hediye takdim edildi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından da Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın’a hediye verildi.

 

GAÜN Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette; AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş’un yanı sıra GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Müslüm Yüksel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Yumrutaş ve Prof. Dr. Ayşe Balat da katıldı.

 

 

 

Cemal Enginyurt, : “Rektör Dediğin Böyle Olacak’’

 

AKP’nin 7. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Gaziantep’te giden AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ı ziyareti sırasında çekilen bir fotoğraf tepki çekti. Kurtulmuş’un makam koltuğunda rektör Özaydın’ın da ayakta beklediği görüldü.

 

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş partisinin 7. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere gittiği  Gaziantep’te  çeşitli ziyaretlerde de bulundu. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ı da ziyaret  eden Kurtulmuş’un ziyaret sırasında çekilen bir fotoğraf ise tepki çekti.

 

Fotoğrafta Kurtulmuş’un, rektörün makam koltuğunda, rektör Özaydın’ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin ise ayakta, ellerini önde kenetlemiş şekilde durduğu görülüyor. Fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Demokrat Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt,” Ak Parti Milletvekili Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi Rektörünün koltuğuna oturmuş. Rektör bey de ayakta dikiliyor. Rektör dediğin böyle olacak.@NumanKurtulmus  yakışmışsın koltuğa, yaparsa Ak Parti yapar. Durmak yok, yola devam” ifadelerini kullandı.

 

 

Veli Ağbaba Rektör Özaydın’ın Ayakta Beklemesine Tepki Gösterdi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP’nin 7. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Gaziantep’te giden AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın makam koltuğuna oturmasına ve rektör Özaydın’ın ayakta beklemesine tepki gösterdi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya il binasında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Ağbaba, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un Gaziantep Üniversitesi ziyaretinde rektörlük koltuğuna oturmasına tepki göstererek, “İşte militanlık ne diye soran olursa militanlık budur. Bir rektör kendi makamını bir siyasiye teslim edemez hatta hiç kimseye teslim edemez” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ve herkesin büyük bir sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirten Ağbaba, şunları söyledi;

 

*“Türkiye’de siyaset yapan, Türkiye’yi yönetenlerin büyük bir sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Yurt içinde kitlesel harekete yol açacak bir araya gelmeleri ve toplanmaları sağlayacak her türlü düzenlemeden kaçınmak zorundayız’ diyor.

 

*Kime diyor, bize demediği kesin. Kongre yapıyorlar ne sosyal mesafe ne de bir tedbir var. AKP dışında hiç kimse genel kurul, toplantı yapamıyor. Pandemi nedeniyle baroların genel kurulları ertelendi.

 

*Sendikaların, meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının tamamının kongreleri ertelendi. Bu virüs, baro genel kurullarından bulaşıyor ama AKP kongrelerinde bulaşmıyor. 30 Ağustos törenlerinde, Anıtkabir’de Atatürk’ü anmada, 29 Ekim’de bulaşıyor ama AKP kongrelerinde bulaşmıyor.

 

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un Gaziantep Üniversitesi ziyaretinde rektörlük makamına oturmasına tepki gösteren Ağbaba şunları söyledi;

 

*Militan örneği Malatya’da da çok var biliyorsunuz. Militanın olmadığı bir yer yok. Değerli arkadaşlar AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret ediyor ve rektörün koltuğuna oturuyor, Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın yanında hazırolda ayakta bekliyor. İşte militanlık ne diye soran olursa militanlık budur.

 

*Bir rektör kendi makamını bir siyasiye teslim edemez hatta hiç kimseye teslim edemez. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş üniversitenin sahibi gibi orada oturuyor bunun adı militanlıktır ve böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değildir.

 

*Arif Özaydın’ın da düştüğü durumdan utanması lazım. Bırakın rektörlüğü üniversite hoca bile olmaz bu adamdan. Böyle birini rektör yapmışlar.