Mucize bebek emin ellerde!

Mucize bebek emin ellerde!

Gaziantep’te bir çöp konteynerinde bulunduktan sonra özel bir hastanede tedavi altına alınan mucize bebek Duru, 15 günlük tedavisinin ardından taburcu oldu.

Minik Duru, devlet korumasına alınırken, ona 15 gün boyunca annelik yapan 20 hemşire, hasta bakıcı ve hastane çalışanları gözyaşlarına hakim olamadı.

 

SEVİNÇ VE HÜZNÜ BİR ARADA YAŞADILAR

 

Gaziantep’in Aydınlar Mahallesinde çöp konteynerlerinde atık madde toplayan çocukların konteynerde buldukları yeni doğmuş bebeği alarak Anka Hastanesine getirmişti. Hastanenin yeni doğan yoğun bakım ünitesindeki 15 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuşan mucize bebek Duru, taburcu oldu. 15 Gün süreyle bebeğe adeta annelik yapan hemşireler ve hastane personeli sevinç ve hüznü bir arada yaşadı. Duru’nun sağlığına kavuşarak taburcu olmasına sevinen personel diğer taraftan da ondan ayrılacak olmanın hüznünü yaşadı.

 

BAŞARILI TEDAVİ SÜRECİ

 

Neonotoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Sivaslı, Duru bebeği sağlıklı bir şekilde hastaneden taburcu etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, tedavi süreci ile ilgili şu bilgileri verdi:

 

“Duru bebek 15 gün önce hastanemize geldiğinde genel durumu çok kötüydü. Bebeğimizin yüzünün sol tarafında yaygın yüzülme, gövde ve kollarda çok sayıda çizik ve morluklar, kafatasında 2 adet kırık mevcuttu. Göbek bağı kesilen ve yarası açık bir şekilde bırakılan bebeğimizi tetanozdan ve gelişmiş olan enfeksiyondan korumak için uygun ilaçlar kullandık. Tedavi süresince beslenmesine özen gösterdik ve düzenli banyosunu yaptırdık. 15 günlük tedavi sonucunda yüzündeki ve vücudundaki yaralar iyileşti. 2 kilo 590 gram olarak hastanemize getirilen bebeğimiz 2 kilo 980 gram oldu. Boyu ise 46 cm. Yani Duru bebeğin genel sağlık durumu iyi. Sağlık kontrollerinin takip edilmesini önererek taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

 

Gaziantep Özel Anka Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu olan Duru bebek devlet korumasına alındı.



Anahtar Kelimeler: Mucize bebek emin ellerde!