Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Muazzez Beran Ortaokulu Açıldı

Muazzez Beran Ortaokulu Açıldı

Berko İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Muazzez Beran ve Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran, eğitime katkı sağlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde 16 derslikli okul yaptıran Berko İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Muazzez Beran ve Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran, eğitime katkı sağlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.

 

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ilk günü olan 6 Eylül tarihinde gerçekleşen açılış törenine, Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç ve davetliler katılım gösterdi.

 

Açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan’ın gerçekleştirdiği kurdele töreninde, Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, Berko İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Muazzez Beran ve Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran konuşmalarını gerçekleştirdi. Kurdele kesimi ardından davetliler okulu gezerek ziyarette bulundu, öğrencilerle sohbet ederek yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere başarılar dilendi. 16 derslikli Muazzez Beran Ortaokulu’nda, ilk dönem için kayıtlar başladı ve öğrenci alımı gerçekleştirildi.

 

İlköğrenimini tamamladıktan sonra kız çocuğu olduğu için okuldan alınması sebebiyle hayatı boyunca eğitime ve öğrencilere destek olmaya çok önem veren Muazzez Beran, “40 yıllık hayalimi gerçekleştirme fırsatım oldu, herkesin gönlünden geçen hayrı yapabilmesini dilerim. Okulumuzda, ülkemize ve dünyaya faydalı nice nesillerin yetişmesini umut ediyorum.” şeklinde açıklamada bulundu. Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran ise “Eskiden kız çocukları okumaz derlerdi. Bu düşünce eşim Muazzez Hanım’da yara açmıştı ve en büyük hayali memleketimizde okul yaptırmaktı. Bugün bu hayalin gerçekleşmesinden gurur duyuyoruz.” dedi.

 

 

Berko İlaç Hakkında

Meslek hayatına 1970’li yıllarda eczane eczacılığıyla başlayan Ecz. Berat Beran tarafından, 1984 yılında kurulan Berko İlaç, insan sağlığı için üretmeye ve çalışmaya devam etmektedir. Berko İlaç, “Seçtiği özel kulvarda ilk ve tek olma” vizyonuyla, yenilikçi ürünlerini tıbbın hizmetine kazandırmıştır. 140 ürünü ve 800’e yakın çalışanıyla hizmet veren Berko İlaç, sağlıklı yarınlar için üretmektedir. 21 bin metrekare kapalı alanı ve yıllık 142 milyon kutu üretim kapasitesiyle Berko İlaç Üretim Tesisleri, GMP standartlarında üretim yapmaktadır ve takviye edici gıda ürünleri için FDA kaydına sahiptir. Türkiye ilaç pazarında güçlü bir marka olan Berko İlaç, bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Başta ABD, Kanada ve G. Kore olmak üzere 16 ülkeye aktif ihracat yapmaktadır. Berko İlaç, ihracat alanındaki atılımlarının yanı sıra, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ve “Global Türk Markaları” yaratmak amacıyla hayata geçirilen “Turquality Marka Destek Programı”na katılma hakkı kazanmıştır. Sosyal sorumluluk konusu öncelikleri arasında yer alan Berko İlaç, pek çok vakıf ve sivil toplum kuruluşuyla birlikte projeler yürütmektedir. “Berko Çocuk Tiyatrosu” projesinin yanı sıra, köy okullarının ihtiyaçlarına destek olan Berko İlaç, ihtiyaç sahibi öğrencilere burslar vererek topluma katkı sağlamaktadır. Berko İlaç, 2021 yılında kurumsal kimliğini modernize ederek yenilikçi, modern ve sürekli gelişen kurum marka algısını bir kez daha vurgulamıştır. / www.berkoilac.com.tr