MMT Amerikan’da kısa süreli panik

MMT Amerikan’da kısa süreli panik

MMT Amerikan hastanesi arka tarafında bulunan havalandırma sistemlerinde elektrik kontağından çıkan duman kısa süreli panik yaşattı. Hastalar ve personelin güvende olduğu bildirildi.

Genel koordinatör Dr. Cezmi Ük “Hastanenin arka tarafında  bulunan  havalandırma sistemlerinde ısınmadan oluştuğu tahmin edilen dumanı içeriye vermesinden dolayı hastalar ve personel dumandan etkilenmesin amaçlı tahliye ettik , havalandırma sistemi içeri hava verince tedbir amaçlı boşalttık, en kısa sürede hastaları geri alıp tedavilerine devam edeceğiz, çok şükür hiç bir zarar görenimiz yok. Personelimiz de özveriyle çalışarak panik olmasını önledi “ dedi.

 

Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan MMT Amerikan hastanesinin Radyoloji bölümünün arkasında bulunan havalandırma sistemlerininde elektrik kontağından  çıktığı tahmin edilen dumanın  kısa sürede kontrol altına alındığı belirtildi.

 

Hastanedeki 46 yoğun bakım hastasının başka hastanelere sevk edildiği kaydedildi.

 

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ve yardımcıları da hızlıca MMT Amerikan Hastanesi’ne gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 112 acil servis hizmetleri de çok hızlı hastaları diğer hastaneleri taşıyarak tedavilerinin devam etmesini sağladı.

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliği de özel hastanede çıkan yangına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, klima bölümünden çıktığı değerlendirilen yangında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilerek şöyle denildi:

“01 Temmuz 2021 tarihi saat 05.15 sıralarında İlimiz Amerikan Hastanesi’nde yangın çıkmıştır. İlk belirlemelere göre yangının klima bölümünde çıktığı değerlendirilmektedir. Yangın esnasında toplamda 46 hasta sağlıklı bir şekilde tahliye edilmiş, hastalar arasında zehirlenme vb olumsuzluklar yaşanmamıştır. İncelemeler devam etmektedir.