Mersin Çeşmeli-Kızkalesi otoyolunun ihalesi tamamlandı

Mersin Çeşmeli-Kızkalesi otoyolunun ihalesi tamamlandı

Çeşmeli-Taşucu Otoyolunun ilk etabı olan Çeşmeli-Kızkalesi otoyolunun ihalesi tamamlandı. İhaleye katılan tek firma olan Kolin İnşaat, yaklaşık 50 kilometrelik yolun yapımı için 4 milyar 889 milyon 885 bin lira teklif etti. İhale onaylan

Mersin kamuoyunun uzun süredir merakla takip ettiği ancak defalarca ertelenen Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu projesi ihalesinde nihayet teklif verme aşamasına gelindi. Karayolları Genel Müdürlüğünün açtığı ihaleye tek firma teklif mektubu sundu.

 

Projenin Çeşmeli-Kızkalesi arasındaki bölümü için yapılan ihalenin tek taliplisi olan Kolin İnşaat yolun projelendirilmesi, yapımı, bakımı, onarımı, işletilmesi ve sözleşme sonunda borçsuz olarak idareye devredilmesi işi için 4 milyar 889 milyon 885 bin liralık teklif sundu.

 

GEÇİŞ ÜCRETİ BUGÜNKÜ KURLA YAKLAŞIK 30 LİRA

 

Güney’in edindiği bilgiye göre Kolin İnşaat’ın teklif mektubunda işin yapım süresinin 3 yıl olması, işletme hakkının 13 yıl olması teklifi de yer aldı.

 

Kolin, kilometre başına otomobil geçiş ücretinin ise KDV hariç 0.0594 avro olmasına teklif etti.  Yani o yolu kullanmanın bedeli bugünkü kurla yaklaşık 30 lira olacak.

 

İhale süreci İhale Komisyonu’nun evrak incelemesini tamamlamasının ardından bakanlığın onay vermesi ile sona erecek.(guneygazetesi.com)