Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Korona Oldum Artık Bir Daha Olmam

Korona Oldum Artık Bir Daha Olmam

Aslında hep geçirenler bir daha hasta olamayacağını inandı hatta sürü bağışıklığı ile toplumun 60 ı hasta olursa hastalık artık bulaşacak kimse olmadığı için tamamen biteceğine inanıldı hatta bir çok ülke belki önlem almanın

Aslında hep geçirenler bir daha hasta olamayacağını inandı hatta sürü bağışıklığı ile toplumun 60 ı hasta olursa hastalık artık bulaşacak kimse olmadığı için tamamen biteceğine inanıldı hatta bir çok ülke belki önlem almanın külfetinede katlanamadığı için bu yolu tercih etti. Ama öyle olmadığı görüldü.
 

Evet yakın zaman önce bir kişi korona geçirince bir daha olmayacağını düşünürdük ama daha sonra geçiren kişinin 3 ay sonra birdaha geçirdiğini fark ettik dedikk kiher halde virüs şekil değiştirdi buda 3 ay sürüyor 3 ay sonra gene geçirebilir dedik ama öyle olmuyor.
 

Kimi zaman aynı zona gibi virüs saklanıyor ve vücudun zayıf düştüğü anda tekrar ortaya çıkıp hasta ediyor .Bazen de ki bence en dikkat çekende bu kişi önce hastalığa yakalanıyor ama bağışıklık sistemi güçlü olduğu için hiç bir belirti vermiyor .Bir müddet sonra virüsle bir kez daha karşılaşınca vücud artık bunu o kadar yabancı şekilde algılamadığı için yani tanıdık geldiği için vücudun bağışıklı sistemini çalıştırmıyor ve hızla vücuda yayılmasına sebep oluyor ve kişi ilk olduğundan çok daha ağır hatta ölümcül şekilde hastalığı geçirebiliyor .Bunu bende bir çok hastamda gözlemledim ve hem çok ilginç geldi ve çok korkuttu .Tabi bu yazdıklarım tamamen tahmin ve benim gözlemim yani bilimsel bir dayanağı olmayan bir teori ama bence dikkate alınmadsı gereken bir teori.
 

Neden önemli derseniz iki yönü ile çok önemli birincisi hastalığı tekrarının çok daha ağır olabileceği için geçirenlerin çok daha iyi korunması belkide izolasyon sürelerinin çok daha fazla uzatılması gerekir ikinci olarakta bulunacak aşı ile acaba biz bu hastalığa önlem almaya çalışırken acaba kötülük yapıp dahamı çok hasta edeceğiz .Aşının yararı konusundada oldukça endişe gerektiren bir durum .Kaldıki şimdiye kadar bulunan aşılı bireylerin hastalığı diğer insanlardan çok daha ağır şekilde geçiriyor olması da buna en iyi örnek .O yüzden aşı bulunması çok zor oluyor o yüzden 3. Fazda hemen aşılar iptal ediyor çünkü gerçekten aşı olanlar büyük bir tehlike altında kalıyorlar .
 

Dediğim gibi bu bir teori ama dikkate alınması gereken bir teori. Daha önce büyük aşı firmalarının bizi ve bizim gibi 3. Dünya ülkelerini 3. Faz deneyleri için kullanmalarındaki sakıncaları yazmıştım .Ki bu nu da düşünürsek etkisini tam olarak bilmediğimiz aşının korona ile gerçekten karşılaştığımızda etkinliğinin artırma potansiyeli ile hastalığı ağır atlatmamız söz konusu olabilir hatta bu yüzden canımızdan olabiliriz.


Tabi bizim gibi 3. Dünya ülkelerinde tazminat sıkıntısı olmadığı için bu durum firmaların işinede gelse bu konuda çalışmalar tam sonuçlanmadan kurbanlık koyun gibi atlamayalım kendimizi ve çevremizi sıkıntıya sokmayalım derim ben .
 

Bu virüsüs bazende bizi kandırıp aynı zona gibi saklanıp vücudun zayıf düştüğü stres gibi ,yorgunluk gibi ,ateşli hastalık gibi beslenme bozukluğu gibi ,diyet veya aşırı spor gibi zamanlardada bizi vurabiliyor .Bir çok genç bu yüzden hastalığı çok ağır atlatıyor Bu yüzden alkol sigara uyuşturucu kullanan immun sistemi baskılayıcı ilaç kullananlarda çok daha zor atlatılabiliyor .Bu tehlike gecinceye kadar bu durumlara dikkat edilemesi de gerçekten çok önem kazanmakta ,hastalığı atlatmamzı çok zorlaştırmaktadır .bunun da üzerinde durulması gerekir .
 

Yani kısaca demek istediğim bu hastalık dünyadan kolay geçmiyecek ve ele geçirdiğinide hasta etmeden bırakmayacak önlemlerimiz buna göre almak zorundayız. Çok geç olmadan. (''Ozanca Sağlık Mobbing Politika'' kitabımdan)