Kim korkar Covid’den?

Kim korkar Covid’den?

Gaziantep il sağlık müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ve Abdulkadir Yüksel devlet hastanesi başhekimi Doç. Dr. Ertuğrul Kılıç'ın ev sahipliğinde COVID-19 yoğun bakım tedavisinde Gaziantep tecrübeleri ve tedavi önerileri üzerine çalışta

Covid 19 hastalığı tüm dünyada ciddi bir salgın var neden olup çok sayıda insan ölümü olmuştur. Bu hastalığın tedavisinde yoğun bakımların varlığı ve iyi hizmet üretmesi doğru tedavi doğru zamanda vermesi çok önemli. İlimizde de il sağlık Müdürlüğü’nün himayesinde il sağlık müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ve Abdulkadir Yüksel devlet hastanesi başhekimi Doç. Dr. Ertuğrul Kılıç'ın ev sahipliğinde  COVID-19 yoğun bakım tedavisinde Gaziantep tecrübeleri ve tedavi önerileri üzerine çalıştay düzenledi.

 

 

Çalıştay Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi Ercan Harıkçı Konferans salonunda 4 Eylül 2021 tarihinde yapıldı. Çalıştayda Dr. Mehmet Berk ( Büyükşehir belediye Başkan vekili) ile ilimizde bulunan değişik hastanelerin yoğun bakım hekimleri ve hemşireler katıldı. Yoğun bakım hekimleri ve hemşirelerin kendi tecrübelerini paylaşırken tedavi önerilerini de sundular bunun yanı sıra gerek il dışından gerek il içindenKatılan öğretim üyeleri tedavi önerilerini katkılarda bulundu. COVID-19 tedavisinde ülkemizde Çok fazla deneyimi bulunan Ankara Üniversitesi tıp fakültesi yoğun bakım doktoru Profesör Doktor Necmettin Ünal , Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi yoğun bakım doktoru aynı zamanda Türkiye anestezi ve reanimasyon derneği Çukurova bölge başkanı Profesor Doktor Hafize Öksüz katılarak kendi deneyimlerini ve önerilerini paylaştılar. Ayrıca ilimizde medikal park hastanesi yoğun bakım sorumlusu Profesor Doktor Mustafa Sait Aydoğan, Gaziantep üniversitesi yoğun bakım hekimi Profesor Doktor Süleyman Ganidağlı,  Doç. Dr. Sibel bayıl, Prof. Dr. İlkay Güner, Doç.Dr.Gözen Öksüz Hocalarımız Bilimsel desteklerini verdiler. Yapılan çalıştayda tedavilerin değerlendirilmesi yeni tedavi önerileri olası mutasyonlara hazırlık konularında tedavi protokolleri üzerine çalışıldı oluşturulan protokoller çalıştay sonrası öneri olarak isteyen hastanelere verilecektir.

 

TC. Sağlık Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Abdulkadir Yüksel devlet hastanesi yoğun bakımda covid-19 çalıştayı programında , Özel Hatem Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Şükrü Denker ‘Entübasyonu ne zaman düşünmeliyim? Mekanik ventilasyon ayarlarını nasıl yapmalıyım ? konuları hakkında bilgiler verdi.

 

 



Anahtar Kelimeler: Kim korkar Covid’den?