Kilis'te Yeni Devlet Hastanesi İnşaatı Devam Ediyor.

Kilis

Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birliği arasında gerçekleştirilen işbirliği neticesinde Kilis ilinde hizmet verecek 300 yataklı Devlet Hastanesi ile 40 ünitli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) inşaatı devam ediyor.

Kilis, tam donanımlı, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak yeni devlet hastanesine kavuşacak. Avrupa Birliği Mültecilere Yardım Fonu kapsamında Avrupa Birliği Kalkınma Bankası aracılığıyla Kilis’te inşa edilecek 300 yataklı hastane ile ADSM için Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ihale süreci gerçekleştirilmesi ile birlikte inşaat çalışmaları hız kazandı.

Yatak kapasitesinin 327’ye kadar çıkması hedefleniyor
Kilis’te inşa edilecek yeni devlet hastanesinin sahip olacağı imkanlarla, altyapısıyla bölgede sağlıkta hizmet kalitesini yükseltmesi ve bölgenin sağlık ihtiyaçlarına cevap vermesi sağlanacaktır. Hastane 300 yataklı olup, yatak kapasitesi 327’ye kadar çıkabilecektir. Bunun yanı sıra kentte ihtiyaç duyulan ağız ve diş sağlığı merkezi yatırımı da aynı kapsamda gerçekleştirilmiş olacaktır. Hastanede 67 adet tek yataklı, 124 adet iki yataklı olmak üzere toplam 191 adet nitelikli oda, 24 ameliyathane, hastane binasında her branştan 155, ADSM binasında 21 olmak üzere toplam 176 poliklinik olacaktır. 


 

Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlar
Hastanenin, teknoloji ve teknik alanda en ileri düzeyde olması planlanmaktadır. Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak 32 görüntüleme odası inşa edilecektir. Sağlık hizmetlerinde hayati öneme sahip unsurlardan biri olan helikopter pisti heliport Kilis’teki yeni devlet hastanesinin planlamasında yer almaktadır. Hastane tamamlandığı zaman acil serviste 57 yatak, yoğun bakım ünitesinde 96 yatakla hizmet verecektir. Yoğun bakım ünitesi branşlara göre; genel yoğun bakımda 29 yatak, koroner yoğun bakımda 10 yatak, KVC yoğun bakımda 10 yatak, çocuk yoğun bakımda 13 yatak, yeni doğan yoğun bakımda 34 yatak yer alacaktır.


 

Hatay’dan sonra Kilis
Sağlık Bakanlığı-AB işbirliğinde Türkiye’de biri Hatay Dörtyol ilçesinde, diğeri Kilis’te olmak üzere toplam 550 yataklı iki devlet hastanesi yapılıyor. Sağlık Bakanlığı Fransız Kalkınma Ajansı ile imzaladığı protokol kapsamında, AB fonu desteğiyle Hatay’ın Dörtyol ilçesine yapılacak devlet hastanesinin temeli geçtiğimiz Nisan ayında atılmıştı. Dörtyol ilçesindeki hastane de 250 yataklı olacaktır.