Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Kılıçdaroğlu: ‘’CHP, Şanlıurfalıları İhmal Etti’’

Kılıçdaroğlu: ‘’CHP, Şanlıurfalıları İhmal Etti’’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te yaptığı konuşmada, CHP’nin Şanlıurfalıları ihmal ettiğini ve gereken ilgiyi gösteremediğini belirterek ‘’ Şanlıurfalılar konusunda bizim de çok başarılı olduğumuz söylene

Çeşitli istişarelerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı  eleştirerek ülke  gündemini değerlendirdi. Dün akşam saatlerinde Gaziantep’e gelen Kılıçdaroğlu, STK temsilcileri, partililer ve Şanlıurfalı kanat önderleriyle  bir araya geldi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa konusunda özeleştiri yaptı:

 

‘’CHP, ŞANLIURFALILARI İHMAL ETTİ’’

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te  yaptığı konuşmada,  CHP’nin Şanlıurfalıları ihmal ettiğini  ve gereken ilgiyi gösteremediğini belirterek ‘’ Şanlıurfalılar konusunda bizim de çok başarılı olduğumuz söylenemez. CHP’de burada Şanlıurfalıları görmezden geldi, ihmal etti’’ şeklinde özeleştiri yaptı.

 

Çeşitli istişarelerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarı  eleştirerek ülke  gündemini değerlendirdi. Dün akşam saatlerinde Gaziantep’e gelen Kılıçdaroğlu, STK temsilcileri, partililer ve Şanlıurfalı kanat önderleriyle  bir araya geldi.

 

GAZİANTEP’TE SANAYİLEŞME BAŞLAYINCA URFALILAR DA BURAYA GELDİ

 

Düzenlenen  toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu ‘’Gaziantep Şanlıurfa bu bölge görkemli tarihi olan bir bölgedir. Sadece Cumhuriyet tarihi değil onun öncesinde de olağanüstü bir bölgedir. Bölgenin ilk hareketi sanayileşmeyle oldu. Gaziantep önemli bir fark attı. Gazianteplilerin ne kadar çalışkan olduğunu, üretime ne kadar önem verdiklerini herkes bilir. Kurtuluş Savaşından sonra da Gaziantep’e gazi Urfa’ya şanlı unvanı verildi. Gaziantep’te sanayileşme başlayınca Urfalılar da buraya geldi. Onlarda burada üretti ve çalıştılar, kazandılar iş adamı oldular. Bir insanın emeğiyle çalışıp yükselmesi kadar değerli bir şey yoktur. Bunu ancak dirayetli insanlar yapar. Şanlıurfalıların Gaziantep’te önemli bir yere gelmesi beni son derece mutlu etti. Gaziantep’te çalışan Urfalıların dışlandıkları yönünde bir algı ifade etti başkan. Ancak bir derneğin başkanı olarak böyle bir algıyı dile getirmeniz böyle bir gerçekliğin olduğunu gösteriyor. Bu gerçeklik sadece ekonomi de değil siyasette de vardır. Bu konuda bizim de çok başarılı olduğumuzu söylemem. CHP’de burada Şanlıurfalıları görmezden geldi. Gaziantep’te çalışan Urfalılar açısından da büyük değer var. Yarın Şanlıurfa’ya gideceğim orada da vatandaşlarla konuşacağım. Burada bizi dinleyen muhtar ve kanaat önderi var‘’ dedi.

 

ADALETİN OLMADIĞI YERDE İNSAN HAKLARI OLMAZ

 

Kılıçdaroğlu ‘’Gittiğim bütün illerde son 3 yıldır kanaat önderleriyle toplantı yaptım. Onları tek tek dinledim. Bize yönelik eleştirilerini de hoşgörüyle karşılarım. Bize eleştiri yapılması bizim açımızdan çok değerlidir. Yanlışlarımızı görmemiz açısından da değerlidir. Bu güzel ülkede yaşıyorsak hem soru soracağız ve hakkımızı arayacağız. Hak aramak değerli bir kavramdır. Bir vatandaş hakkını arıyorsa hak arayanın arkasında saf tutmak her birimizin görevidir. Bir kişi haksızlığa uğradıysa onun yanında saf tutup haksızlığı yapanın karşısında olacağız. Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytansa dilsiz şeytan olmayacağız. Adalet devletin temelidir. Hz. Ali “Devletin dini adalettir” diyor. Adaletin olmadığı yerde insan hakları olmaz. Güçlünün sesi çıkar güçsüzün sesi çıkamaz.  Adalet tüyü bitmemiş yetimin hakkını yememektir. Adalet kavramının içinin boşaltımasına izin vermemeliyiz. Adalet aramak için mahkemelerin bağımsız olması gerekiyor. Anayasa diyor ki hakim hukukun üstünlüğüne ve vicdani kanaatine göre karar verir. Kanuna göre karar verir demiyor. Hayatta olan her şey kanunda yazmıyor. Bazı alimler “vicdan allahın yüreğimizdeki sesidir” der. Buna nedenle karar verirken vicdani kanaata göre karar verir. Bir siyasetçi bunları bilmiyorsa o siyasetçiyi hepimiz sorgulamalıyız. ‘’ şeklinde konuştu.

 

NE KAZANDIYSAK ALIN TERİYLE

 

Kılıçdaroğlu ‘’Siyasete başladığım gün mal varlığımı siteye koydum. Ne kazandıyasak alın teriyle kazandık. Ben bütün siyasetçilerin bunu yapmasını isterim. Benim için hiç hatam olmadı demiyorum. Hata insana mahsustur. Her birimizin hataları olabilir. Camiye kışlaya adliyeye siyaseti sokmayın. Buralara siyaseti sokarsanız toplumu ayrıştırıp bölersiniz. Bu toplumu ayrıştırıp böldüler. İnsanın inancını ölçme yetkisi yok. Peygambere verilmeyen yetkiyi bir başkası kullanılabilir. Herkesin inancının yüce yaradan bilir. Kimliği sorguluyorlar. Hangimiz anne ve babamızı seçme şansı verildi. Her birimizin kimliği kendi şerefidir. Kimlik siyasetin konusu olamaz. Bu ülkede 84 milyon aynı şekilde vatansever ve yurtseverdir. 84 milyonun hepsi eşittir. İnancından kimliğinden ötürü ayırıştırırsan olmaz. Bizim hukukumuzunda ikinci sınıf vatandaş yoktur. Allahın yarattığı herkese saygı duymak zorundayız. ‘’ dedi

 

ARTIK HELALLEŞMELİYİZ

 

Kııçdaroğlu ‘’Artık bizim helalleşmemiz lazım. Çok bölüdük ayırştık artık helalleşmeliyiz. Başbakan idam edildi., gençler idam edildi. Kimi alkışladı kimi öfkelendi bunları bir tarafa bırakıp artık helalleşmeliyiz. Politikacılar eski yaraları kaşıyıp oy almak ister. Eski eski de kaldı cancağızım artık yeni şeyler söylemek lazım diyor. Bu topraklar bereketli topraklardır. İlim irfan toprağıdır. Bu topraklarda Mevlanalar yunus emreler yaşadı. Bize sevgiyi ve aşkı öğrettiler. Sevgili peygamberimiz ne diyor ilim çinde de olsa gidip öğrenin. Bilgiye bilime ilime İslamiyet kadar önem veren ikinci din bilmiyorum. Peki biz bilime bu kadar değer veriyor muyuz?Siyaset ayrışma ve vatandaşı bölme aracı değildir. İyilikte irfanda güzellikte yarışmalıyız. Biz buraları bırakıp başka şeylere dalmışız. Bunlardan çıkmamız gerekiyor. Eğer destek verirseniz çıkacağız. Söz verdik milleti barıştıracağız. Barış kadar güzel bir şey var mı? Barışıp bir araya geleceğiz. Hatamız varsa evet hatamız var diyeceğiz. Oturup helalleşeceğiz. Biz bunu beraber ve birlikte yapacağız. Biz çocuklarımıza güzel ve kavgasız bir Türkiye bırakmak zorundayız. İyi Parti Demokrat Saadet parisiyle bir ittifak kurduk geçmişte bu partiler neredeyse birbirinin  düşmanıydı .Ama her biri nliderin olgunlaştığını ne kadar güzel hareket ettiğini saygı üzerine inşa ettiğini görüyoruz. Demekki bir araya gelip konuşabiliyoruz o zaman niye kavga edelim. Seçim yapıyoruz. Milletvekilini gönderip oturtuyoruz. Milletvekili de hesap versin. ‘’ dedi.

 

ZENGİNLİĞİMİZİ DÜNYAYA TANITMALIYIZ

 

‘’Ben bildiğiniz politikacılardan değilim içim neyse dışımda odur. Vatandaşımı severim. Helal ekmek kazanan herkesin benim başımın üzerinde yeri var.’’ Şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu  ‘’Bu devlet çok zengin topraklar üzerine kuruludur. Bu zengin toprakların kadrini kıymetini bilmeliyiz. Harran ovasını ve zenginliğini düşünün. Urfa’nın hoyratını dinleyip de duygulanmayan biri var mıdır? O kadar zengin bir kültürümüz var ki. Kültürü de kavga konusu yaptık. Köyden köye geleneklerimiz var. Türkülerimiz, oyun havalarımız değişiyor. Bunlar bizim zenginliğimizdir. Bu zenginlikle övünmeliyiz. Mutfağımızda çok zengin Antep ve Urfa kebapları bile farklıdır. Bu zenginliği dünyaya tanıtmalıyız. Yabancılar bizi bizden daha iyi biliyor. Bizle ilgili kitaplar yazıyorlar. Anadolu bütün uygarlıklar arasında köprüdür. Dolayısıyla biz bütün zenginliği dünyaya duyurmak zorundayız.’’ Dedi.

 

GAZİANTEP’TE 350 BİN URFALI YAŞIYOR

 

Şanlıder Onursal Başkanı Ecz. Mustafa İsmet Erdoğan’da yaptığı konuşmada, Gaziantep ve Şanlıurfa , illerindeki gelişmelerden bahsetti Erdoğan ‘’Gaziantep’te hızlı bir kentleşme meydana gelmiştir. Türkiye ortalamasının yaklaşık olarak iki katıdır Gaziantep’in sosyodemografik yapısı son 70 80 yıl içerisinde  ve buna bağlı olarak Gaziantep, Güneydoğu’dan çok göç almıştır ve bu Güneydoğu’daki göç alan iller arasında 1. sırada Şanlıurfa gelir. Urfa Fırat’tan Karacadağ kadar geniş bir coğrafyanın adıdır. TÜİK verilerine göre Gaziantep’te 350 bin Urfalı yaşıyor. Gaziantep’te 3 kuşak Urfalı vardır. Yani 3 nesil geçmiştir üzerinden. Aslında bunlarda  Gaziantep’in kültürüne uyum sağlamışlardır. Dediğim gibi ilk gelen Urfalılar el emeği ile çalışan insanlardır. Alın teri ile kazanan insanlardı. Onun için derneklerimizin STK’larımızın toplantılarında birkaç kez söylemişimdir Gaziantep’te bu gördüğünüz binaların çoğu Urfalıların sırtında yükselmiştir. Çimentosunu, demirini Urfalılar sırtlayarak taşımışlardır ama güzel olan bir taraf var eskiden okumuş çimentoyu taşıyan hemşerilerimizin çocukları bugün Gaziantep ilimizin en önemli binalarında  oturmaktadır. Onlar Gaziantep ilimizin en büyük müteahhitleridir. Huzurlarınızda onlara teşekkür ediyorum. Urfa insanı böyle çalışkandır. Bugün Karadeniz’de Malatya’dan tutun Ege’de en zor el işçiliğini Çukurova’da olduğu gibi Urfalılar yapmaktadır. Urfalılar azimli insanlardır. Urfalılar çalışkan insanlardır. Urfalılar gittiği her yere katmadeğer katmıştır. Bizim her şeyimiz var ama yani 15 yıl önce Gaziantep’te STK’larımızın sosyal sermayesi yoktu. Ayrıca bu toplantı siyasi mevzi kazanma aracı değildir. Bizim böyle bir niyetimiz yoktur. Sivil toplum kuruluşlar demokrasinin temel taşlarıdır.’’ Dedi. Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan’ı Kemal Kılıçdaroğlu, karayolu ile Şanlıurfa’ya geçti.(gaziantepgunes.com)