Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Keşke Haklı Olmasaydık!

Keşke Haklı Olmasaydık!

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi olarak Nisan ayında bir basın açıklaması yapmıştık. Şehrimiz pandemi ile mücadelede iyi bir noktada iken, yoğun bakım kapasitelerimiz yeterli görünürken “Önümüzdeki süreçte vakaların daha da artmas?

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi olarak Nisan ayında bir basın açıklaması yapmıştık. Şehrimiz pandemi ile mücadelede iyi bir noktada iken, yoğun bakım kapasitelerimiz yeterli görünürken “Önümüzdeki süreçte vakaların daha da artmasıyla yoğun bakım kapasitesinin yetersiz gelmesi ihtimalinin şimdiden değerlendirilmesi ve çözüm üretilmesi gerekmektedir” demiştik. Gaziantep’te ihtiyaç halinde tedavi merkezi olarak kullanılabilecek noktaların tespit edilmesi gerektiğini belirterek, başta Ortadoğu Fuar Merkezi, şu an kullanılmayan geniş açıklıklı mekanlar barındıran kültür merkezleri, kapalı spor salonları, oteller gibi yapıların sağlık tesisleri gibi mekanlara dönüştürülmesi üzerine projeler geliştirilmesini tavsiye etmiştik.

O gün yaptığımız çağrıya kentimizi yönetenlerden herhangi bir yanıt alamadık. Hatta pandeminin şehrimize etki etmeyeceğini, tehlikenin geçtiğini düşünen vatandaşlardan olumsuz yorumlar da aldık.
5 Temmuz itibari ile Türkiye’deki yeni vakaların 30’u Güneydoğu Anadolu Bölgesinde; bu vakaların büyük çoğunluğunun da bu bölgenin sağlık merkezi olarak kabul edilen Gaziantep’te bulunduğunu söylememiz mümkündür.
Geldiğimiz noktada hastanelerin yeni hasta kabul edemediği, vatandaşları evlerinde kendilerini karantinaya almalarını tavsiye ettiği, Covid pozitif hasta yakınlarına bile test yapılamadığı bilgilerini alıyoruz.
Yetkili kurum ve kişilere çağrımızı yineliyoruz. “Ülkemizde ve şehrimizde ihtiyaç halinde kurulacak acil tedavi merkezlerinin tasarımını ve planlamasını yapabilecek nitelikte çok sayıda mimar, mühendis, sağlık uzmanı bulunmaktadır. Kamudan gelecek herhangi bir dayanışma ve yardım çağrısına özveriyle katılım sağlayacaklardır.”
Bu salgın bir yaşam mücadelesi. Hepimiz bir olursak, elbirliğiyle üstesinden gelebiliriz. Her kurum ve kişi üzerine düşeni, yapabileceği maddi manevi desteği ülkemiz ve şehrimiz için vermelidir. Mimarlar Odası da kendi ihtisas konusunda her kuruma destek vermeye dün de olduğu gibi bugün de hazırdır.
Vatandaşlarımızdan da ricamız sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak hem kendileri hem de sevdiklerinin hayatı için kişisel tedbirlerini almalarıdır.

Sağlıklı günlere kavuşmak dileğiyle…
Aslı Ölçal Tezel



Anahtar Kelimeler: Keşke Haklı Olmasaydık!