Kaza Yapmayın Kalp Krizi Geçirmeyin

Kaza Yapmayın Kalp Krizi Geçirmeyin

Evet bu artık tüm devlet hastaneleri için geçerli tüm yoğun bakımlarımız dolu hemen hiç bir devlet hastanesindeki yoğun bakım üniteleri kaza yapanları, kalp krizi geçirenleri ve bunun gibi acil sorunu olan hiç kimseyi kabul edemiyor tüm y

Evet bu artık tüm devlet hastaneleri için geçerli tüm yoğun bakımlarımız dolu hemen hiç bir devlet hastanesindeki yoğun bakım üniteleri kaza yapanları, kalp krizi geçirenleri ve bunun gibi acil sorunu olan hiç kimseyi kabul edemiyor tüm yoğun bakımlarda covitli hasta var. Boş yer olsa bile covitli hastanın yanına yatıramıyorlar.
 

Özel hastaneler şu an da biraz daha rahat ama orada ne kadar acilden girerseniz girin bir şekilde ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz o yüzdende eğer cebinizde para yoksa hız yapmayın alkollü araba kullanmayın hatta hiç arabaya binmeyin cebinizde paranız yoksa sigara içmeyin yağlı yemeyin stresten uzak durun kalp krizi geçirmeyin yoksa ambulanslarda hastane hastane sürünürsünüz.Yer yok .
 

Eskiden yoğun bakımda yatan hasta sayıları verilirdi ama bundan bilim insanları olması gereken ölüm sayısını( yoğun bakım hasta sayısının onda biri) ve o andaki olması gereken hasta sayısını ( yoğun bakım hasta sayısı çarpı on )takribi olarak çıkarınca artık yoğun bakım hasta sayısını vermez oldular .Ama biz şunu biliyoruz ki yoğun bakıma birde enfeksiyon hastası yatırırsanız artık o yoğun bakıma başka bir hasta yatıramazsınız yani 10 tane yatağı olan bir yoğun bakım ünitesine 1 tane covit pozitif hasta yatırırsanız artık o yoğun bakıma başka hasta yatıramıyorsunuz o yüzdende bir çok özel hastane ya covit li hastayı kabul ediyor veya etmiyor.
 

Bir çok ülkede covit hastasının azaldığı eylül ve ekimde 2. dalganın beklendiği ve aslında artık çok az hasta kalması gereken  ve öyle planlanan bu zaman yoğun bakımların şimdiden dolması eylül ve ekimdeki durum için çok endişe verici bir durum yaratıyor .Tüm dünyada eylül sonu ve ekim başı olarak tahmin edilen 2. dalganın geçen dönemden çok daha fazla insanı enfekte edeceği ve yıkımının çok daha korkunç olacağı bir gerçek o yüzden de bir çok ilde sadece covitli hastalara bakan büyük geçici sahra hastaneleri çok gerekli olacak bu sayede yoğun bakımları temizleyebileceğiz ve esas işlevi olan kalp krizi,trafik kazası, beyin kanaması zehirlenmeler gibi hastalıklar için yoğun bakımda yer olabilecek yoksa insanım covit değil diğer acil müdahale gerektiren hastalıklardan yer olmadığı için ölecek .
 

O yüzden diyorum ki bu covit li günlerde en azından 18 ay daha asla kalp krizi geçirmeyin asla zehirlenmeyin asla trafik kazası geçirmeyin asla kafa travması olmayın size bakacak hastane bulamayabilirsiniz bulsanız da çok pahalıya gelebilir o yüzden şimdiden paranızı dikkatli kullanın veya bu durumlar için para ayırın ayıramıyorsanız önleminizi alın bol bol dua ederseniz yoksa rezil olur ortada kalırsınız.
 

Bu sadece Antalya Muğla,Aydın İzmir gibi turistik yerler için değil neredeyse tüm Türkiye için durum bu şekilde artık tükenmişlik içindeki sağlık personeli artık yükü kaldıramıyor sinir sistemleri bozuk ve o yüzdende hastalara tatmin edici bir cevap vermeye halleri de kalmıyor sağlık da şiddetin daha da artacağından korkuyorum yer bulamayan hastalar ve hasta yakınları şiddete baş vurup kendilerine ayrıcalık yaratmaya kalkabilirler ve buda çok daha içinden çıkılmaz olaylara sebep olabilir .
 

Sağlık bakanlığının biran önce bu işe önlem alıp coronalı hastalar için özel sahra hastaneleri veya geçici yerler açması gerekiyor yoksa tusinami geliyor altında kalırız.
 

(ozanca sağlık mobbing politika kitabımdan)