Kaymakam, kendisine ‘Hoş geldiniz’ diyen öğretmeni kovdu!

Kaymakam, kendisine ‘Hoş geldiniz’ diyen öğretmeni kovdu!

Artvin’de Kemalpaşa Kaymakamı Faruk Saygın kendisine ‘hoş geldiniz’ diyen öğretmeni “Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle” diyerek kovdu. Valilik açıklamayla olayı doğruladı, “İnceleme ve araştırma sürüyor” dedi.

Artvin’de Kemalpaşa Kaymakamı Faruk Saygın kendisine ‘hoş geldiniz’ diyen öğretmeni “Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle” diyerek kovdu. Valilik açıklamayla olayı doğruladı, “İnceleme ve araştırma sürüyor” dedi.

 

BirGün’den Dilan Şahinbaş’ın haberine göre Kaymakam M.Faruk Saygın, Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde okul ziyaretinde bulundu. Saygın, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yaptığı ziyaret sırasında “hoş geldiniz” diyen ve elini uzatan öğretmeni “Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle” diyerek kovdu.

 

Konuyla ilgili Kemalpaşa Eğitim-Sen’den açıklama geldi. Eğitim-Sen temsilcisi Koray Emiralioğlu “Bugün ÇPAL’ye okul ziyaretinde bulunan Kemalpaşa İlçe Kaymakamı M. Faruk Saygın girdiği sınıfta kendisine ‘Hoş geldiniz’ diyen öğretmene ‘Bu ne hadsizlik’ diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söylemiştir. Sınıfta bulunan diğer öğretmen arkadaşımızın bu yapılanın doğru olmadığını anlatmaya çalışmasına karşılık Kaymakam, sen kimsin, ücretli misin diyerek tehditvari konuşmuştur, ayrıca ücretli, kadrolu sözleşmeli de olsa onun bir öğretmen olduğunu unutmuştur. Bizler öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve tüm bu baskılara karşı onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkacağız” dedi.

 

“KAPIKULU DEĞİL, ÖĞRETMENİZ”

Kaymakam ve öğretmenin ilçede yeni göreve başladıklarını ve aralarında hiç bir sorun olmadığını belirten Emiralioğlu, olayın aniden ve beklenmedik bir anda yaşandığını söyledi. Emiralioğlu kimsenin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

Bugün çok programlı anadolu lisesine, okul ziyaretinde bulunan Kemalpaşa İlçe Kaymakamı M. Faruk Saygın girdiği sınıfta kendisine ‘Hoş geldiniz’ diyen öğretmene ‘Bu ne hadsizlik’ diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söylemiştir. Sınıfta bulunan diğer öğretmen arkadaşımızın bu yapılanın doğru olmadığını anlatmaya çalışmasına karşılık kaymakam, ‘Sen kimsin, ücretli misin?’ diyerek tehditvari konuşmuştur. Ayrıca ücretli, kadrolu sözleşmeli de olsa onun bir öğretmen olduğunu unutmuştur. Bizler öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve tüm bu baskılara karşı onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkacağız. Kimse unutmasın ki, biz kapıkulu değil öğretmeniz.”

 

VALİLİK DOĞRULADI: İSTENMEYEN DİYALOG MEYDANA GELMİŞTİR

Konuyla ilgili Artvin Valiliği de açıklama yaptı. Olayı doğrulayan Valilik açıklamasında, “Kemalpaşa Kaymakamı sınıf öğretmeni olduğu anlaşılan kişinin elini uzatarak tokalaşma isteğini, pandemi kuralları gereği eli göğsünde selamlaşarak karşılamış, öğretmen olduğu sonradan anlaşılan kişinin ısrarı neticesinde kaymakamımızla öğretmenimiz arasında bizleri de üzen, istenmeyen bir diyalog meydana gelmiştir” denildi.

Konuyla ilgili inceleme ve araştırmaların sürdüğü belirtilen açıklama şöyle:

“29.09.2021 Çarşamba günü Kemalpaşa Kaymakamımız ve Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfını ziyaretleri esnasında, bizleri derinden üzen hadise ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Kemalpaşa Kaymakamı, öğrencilerle sohbet ettiği sırada sınıfa sonradan giren ve daha sonra sınıf öğretmeni olduğu anlaşılan kişinin elini uzatarak tokalaşma isteğini, pandemi kuralları gereği eli göğsünde selamlaşarak karşılamış, öğretmen olduğu sonradan anlaşılan kişinin ısrarı neticesinde kaymakamımızla öğretmenimiz arasında bizleri de üzen, istenmeyen bir diyalog meydana gelmiştir. İlçe Kaymakamına gerekli tembihat yapılmış, konu ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir.”

 

BAKAN ÖZER’DEN “ÖĞRETMENİ SINIFTAN KOVAN” KAYMAKAM HAKKINDA YORUM: ESEFLE KINIYORUM

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında “Artvin’de kaymakamın öğretmenle tartışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine “Esefle kınıyorum. Bu tip şeylerin inşallah bir daha tekrarlanmaması için her zaman öğretmenlerimizin yanında olarak süreci devam ettireceğiz “ ifadelerini kullandı.

Artvin’de Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın’ın ziyaret ettiği Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde girdiği sınıfta ‘Hoş geldiniz’ diyerek kendisine elini uzatan öğretmeni ‘Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle’ diyerek kovması gündeme bomba gibi düştü. Valilik’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada da olayın yaşandığı doğrulanırken, gerekli incelemelerin başlatıldığı belirtildi.

 

BAKAN’DAN DA YORUM GELDİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer de katıldığı canlı yayında, konuyla ilgili yorumda bulundu. Mahmut Özer, “Artvin’de kaymakamın öğretmenle tartışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine de şunları kaydetti:

 

“Söyleyecek hiçbir şey yok, sözcük bulamıyorum. Hakikaten bu kadar fedakarlık yapan öğretmenlerimizin, özellikle koronavirüs sürecinde, fedakarca cansiperane bir şekilde öğretmenlerimizden bir tanesinin böyle bir muameleye maruz kalmasını esefle kınıyorum.

 

“GEREKLİ SORUŞTURMALAR YAPILIYOR”

Zaten İçişleri Bakanlığımız da süreci başlattı, gerekli soruşturmaları yapıyorlar. Bu tip şeylerin inşallah bir daha tekrarlanmaması için her zaman öğretmenlerimizin yanında olarak süreci devam ettireceğiz.”

 

 

 

ÇİÇEKLE ZİYARET ETTİ

 

Gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabını kapatan Kaymakam Saygın, el uzattığı için sınıftan kovduğu öne sürülen Öğretmen Burak Kılıç’ı, bugün görev yaptığı okulda ziyaret etti. Saygın, çiçek verdiği öğretmen Kılıçtan, özür dileyip, helallik aldı.

 

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de özür ziyaretine ilişkin fotoğrafları, resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Ziyarette Öğretmen Kılıçla bir araya gelen Kaymakam Saygın şunları söyledi:

 

 

* Okul ziyareti sırasında karşılıklı yanlış anlaşılma nedeniyle yaşanan hadise beni derinden üzmüştür. Pandemi koşulları gereği küçük bir heyetle gerçekleştirdiğimiz sınıf ziyaretleri sırasında iki öğretmenin görevli olduğu sınıfınızda sizin sonradan sınıfa gelmeniz, kim olduğunuzu o an bilmiyor olmam ve tokalaşmak maksadıyla elinizi uzatmanız sebebiyle salgın tedbirleri açısından sizi uyarma gereği duydum.

 

* Öte yandan, sizin özel eğitim öğrencimizin bakımı ile ilgilenmeniz sebebi ile sonradan sınıfa geldiğinizi anladım. Yaşanan yanlış anlaşılmadan kaynaklanan hadiseden üzüntü duyduğumu size özellikle belirtmek isterim.

 

* Pandemi koşulları sebebiyle ortaya çıkan bu yanlış anlaşılmadan dolayı sizden özür diliyor ve helallik istiyorum. Ayrıca davetimi kabul etme nezaketiniz için de teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgili süreçlerde her zaman ve her koşulda tüm öğretmenlerimizin destekçisiyiz dediği belirtildi.

 

Ziyarette Kaymakam Saygına yanlış anlaşılma sonucu doğan olayın bu noktaya gelmesinden üzüntü duyduğunu söylediği kaydedilen Öğretmen Burak Kılıç’ın da teşekkür ettiği ifade edildi.