Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Kaplan:''18 yıldır işçilerimiz ve emekçilerimizin durumu içler acısı''

Kaplan:

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için yazılı bir mesaj yayınlayarak “18 yıldır işçilerimiz ve emekçilerimizin durumu içler acısıyken, Covid-19 ile birlikte bir dizi sorun daha eklendi.

Yasaklara rağmen, üstelik Kod29 ile işten çıkarılanlar, evlerine ekmek götüremeyenler, bunalımdan canlarına kıyan işçilerimiz, emekçilerimiz AKP İktidarının ülkeyi getirdiği noktanın acı gerçeğidir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında şimdi bayram olmayan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, hakkıyla ve haklarıyla emekçilerimizin bayramı olacak” dedi.

 

“PANDEMİYİ YÖNETEMEYEN İKTİDAR EMEĞİ VE EMEKÇİYİ BİTİRDİ!”

 

Milletvekili Kaplan, “Yasaklarla, dayatmalarla, baskılarla, düşük ücretle uzun mesailerle boğuşan işçilerimiz, emekçilerimize bir tokat da Pandemi döneminde geldi. AKP İktidarının beceriksiz yönetimi, pandeminin başından bu yana en çok işçilerimizi ve emekçilerimizi mağdur etti. İşten çıkarılmaların yasaklandığı bu süreçte, sadece 2020 yılında Kod29 ile işten çıkarılan kişi sayısı 178 bine dayandı. Günde 50 lirayla yaşamlara devam eden milyonlarca işçi var. AKP İktidarı diyor ki; biz yiyelim, içelim, şatafatımızdan ödün vermeyelim, yandaş mütaahhitleri besleyelim, onların vergi borçlarını silelim; işçisi emekçisi aç kalsın. Salgın öldürmezse, açlık öldürür diyor. Ne emeğin, ne de ülke gerçeğinin farkında olmayan AKP İktidarı sonlarını bu pervasız ve halktan kopuk, kayırıcı ve bencil politikalarıyla hazırladı! Pandemiyi yönetemeyen İktidar emeği ve emekçiyi bitirdi” diye ifade etti.

 

“CHP İKTİDARINDA EMEĞİN HAKKI VERİLECEK, EMEKÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK!”

 

AKP İktidarının işçi ve emekçileri kaderlerine terk ettiğinin altını çizen Kaplan, açıklamasının devamında şunları söyledi:

 

“Ne yasaklar, ne baskılar ne de güvencesiz çalışma koşulları işçilerimiz ve emekçilerimizi yıldıramaz. AKP İktidarı emeği ne kadar görmezden gelirse gelsin; Cumhuriyet Halk Partimizin iktidarında emeğin ve alın terinin hakkı verilecek; sermayeden yana değil emekten yana bir politikayla işçilerimiz ve emekçilerimizin tüm hakları yeniden düzenlenecektir. Emeğin en yüce değer olduğu bilinciyle; işçilerimizin ve emekçilerimizin haklarını savunmak, yaşam ve çalışma koşullarını düzeltmek en temel görevimizdir.

 

İş kazaları ve cinayetlerinin ‘fıtrat ve kader’ olarak görülmediği, düşük ücretle ağır çalışma koşullarının olmadığı, insanca yaşam ve çalışma koşullarının sağlandığı; emeğin ve alın terinin hakkının verildiği bir ülke umuduyla tüm emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak eşit, adaletli, insanca yaşam koşullarıyla; ayrımcılık ve emek sömürüsünün olmayacağı bir düzen için her türlü mücadeleyi vereceğiz.(memohaber)