Kanser ilacı bulmak için parasını kaptıran genç, ilacına kavuşamadan vefat etti!

Kanser ilacı bulmak için parasını kaptıran genç, ilacına kavuşamadan vefat etti!

İstanbul’da kanser tedavisi için amansız mücadele veren, Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ahmet Hulusi Bulut’un kız kardeşi sosyal medya üzerinden “Kanser ilacına ihtiyacımız” var ilanı verdi. Acılı aile kanser ilacı ararken

İstanbul’da kanser tedavisi için amansız  mücadele veren, Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ahmet Hulusi Bulut’un kız kardeşi sosyal medya üzerinden “Kanser ilacına ihtiyacımız” var ilanı verdi. Acılı aile kanser ilacı ararken acımasız kişilere 5000 lira kaptırdı.

 

Hukuk öğrencisi  Ahmet Hulusi Bulut, önce Kemik kanserine yakalandı.Tedavi olup sağlığına kavuşan talihsiz genç bu kez de Akciğer kanseri ile mücadele etmek zorunda kaldı.Ahmet Hulusi Bulut İlaca kavuşamadan vefat etti.

 

Kızkardeş Hale Bulut,  sosyal medyada yayınladığı kanser ilacı arıyoruz ilanına cevap veren kişiyle telefonla irtibat kurarak kanser tedavisinde gerekli ilaç için Orhan Koç ile görüştü.İlaca 20 bin lira isteyen Orhan Koç bir miktar paranın önceden gönderilmesini isteyip ilacı  bir Otobüs firmasıyla göndereceğini söyledi.

 

Ahmet Hulusi Bulut’un arkadaşları  da aralarında ilaç parasını toplamaya başladı.Aile parayı gönderdi fakat otobüse verildiği iddia edilen ilaç bir türlü gelmedi.Hasta sahiplerini telefonla sürekli oyalayan şahıs ilacı göndermediği gibi  aldığı 5 bin lirayı da iade etmedi.Ahmet Hulusi Bulut ve kızkardeşi daha sonra dolandırıldığını anlayınca olayı babası ve amcasıyla paylaştı.Bu süreç devam ederken, geçtiğimiz günlerde Hukuk son sınıf öğrencisi Ahmet Hulusi Bulut Kansere yenik düşerek ilaca kavuşamadan vefat etti.

 

Acılı aile “Yapılan ödemenin dekontunda Orhan Koç ismi bulunuyor, dekontu kanıt olarak Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde konuştu.

 

Amca İbrahim Bulut da  Orhan Koç isimli şahısla telefonda konuşarak paranın iadesini istediğini ancak sürekli oyalandığını bahaneler ileri sürüldüğünü söyledi. İbrahim Bulut; “ Biz yeğenimizin derdi ile uğraşırken birileri acımasızca bizi dolandırmaya kalkışıyor, bu kadar acımasız ve fırsatçılık olmaz yeğenim ilaca kavuşamadan vefat etti. Belki de ilacı alsaydı yaşayacaktı.

 

Biz konuyu gazetecilere ilettik, savcılığa da şikayet edeceğiz. Buna rağmen dolandırıcıların insafa gelip acılı aileden aldığı parayı iade etmesini, bir başka acılı ailenin de  canını yakmaması için konuyu takip edeceğiz.’’

 

Kanser Hastasından ilaç için Beşbin lira alıp iade etmeyen Orhan Koç, hakkındaki iddiaları kabul etti

 

Gazetecilerin cevap hakkı için aradığı iddiaların odağındaki isim Orhan Koç ise  para aldığını kabul etti. Ancak parayı harcadığı için gönderemediğini, en kısa sürede iade edeceğini söyledi.

 

Üniversiteden mesaj

 

Hayatını kaybeden öğrenci için fakültesi ve üniversitesi de veda mesajı yayımladı. İstanbul Üniversitesi, Twitter hesabından “Öğrencimiz Ahmet Hulusi Bulut’u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” ifadelerini kullanırken, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi de mesajında “Acımız sonsuzdur. Başımız sağ olsun” dedi.

 

Bölümünde çok seviliyordu

 

Öğrencisi Ahmet Hulusi Bulut’u kaybettiği için üzgün olduğunu belirten İÜ Hukuk Fakültesi hocalarından Prof. Dr. Bahadır Erdem “İnsanın öğrencisinin vefatını öğrenmesi çok acı. Bilgili, kültürlü, geniş ufuklu öğrencime Allah’tan rahmet diliyorum. Oğlum mekânın cennet, melekler yoldaşın olsun” dedi. Doktor Öğretim Üyesi Nil Karabağ Bulut da “Hayatının baharında aramızdan ayrılan öğrencimiz Ahmet Hulusi Bulut’a rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” diye konuştu.(Turkish Press Gazetesi)