Kamu kurumu ve bankalara girişte HES kodu sorulacak!

Kamu kurumu ve bankalara girişte HES kodu sorulacak!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında günlük hayatımıza yeni bir uygulama daha girdi.

Gaziantep'te tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bankalarda (özel bankalar dahil) çalışan personel ile hizmet almak veya ziyaret amacıyla başvuran tüm vatandaşların Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu ‘Hayat Eve Sığar’ (HES) uygulaması üzerinden HES kodu sorgulanarak binaya alınmasına karar verildi.

 

HES KODU NEDİR?

 

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilecek.

 

 

Bu kod sadece kullanacağınız şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında geçireceğiniz süre boyunca karşılaşacağınız bulaş riskini azaltmak amacına hizmet etmektedir. Covid-19 ya da temaslı olan vatandaşlarımız toplu ulaşım aracı kullanamayacaktır. Birlikte seyahat ettiğiniz diğer kişilerin sonradan Covid-19 testinin pozitif olması halinde sizi bilgilendirebilmemiz için kullanılır.

 

Ürettiğiniz HES kodlarının tüm yönetimi sizdedir. HES kodlarınızı istediğiniz süre kadar paylaşabilir ya da silebilirsiniz.

 

HES KODU NASIL ALINIR?

 

https://heskod.saglik.gov.tr/hes.html?fbclid=IwAR2ws1ER8EyEGmWDkzGLSmT5PO_7GFOCkLIRG3-FziyIsFJAxQGcHdSK3Xw