İnayet Topçuoğlu Hastanesinden NRP Eğitimine Destek

İnayet Topçuoğlu Hastanesinden NRP Eğitimine Destek

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimini tamamlayan sağlık personelleri sertifikalarını aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından bebek ve yeni doğan ölümlerini en aza indirilmesi amacıyla doğum eyleminde görev alan, yeni doğan bebekle

Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimini tamamlayan sağlık personelleri sertifikalarını aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından bebek ve yeni doğan ölümlerini en aza indirilmesi amacıyla doğum eyleminde görev alan, yeni doğan bebekler ile ilgili bütün personelin canlandırma eğitimi alması amacı ile yürütülen “Yenidoğan Canlandırma Programı” kapsamında Anadolu Han Butik Hotel ve Restaurant’da,İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nin desteği tarafından düzenlendi.

 

Programın kapanış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi sorumlusu Dr. Selda Doğan:” Yenidoğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin öneminin büyük olduğuna dikkat çekerek bu eğitimler sayesinde yenidoğan ölümlerinin önlenebileceğini söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimine vermiş oldukları katkılardan dolayı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi sorumlusu Dr. Selda Doğan ve ekibine teşekkür belgesi gönderdi.

 

Sertifika töreninde Gaziantep İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serdar SARIFAKI ;Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimine desteklerinden dolayı İnayet Topçuoğlu Hastanesi idarecilerine teşekkür etti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, doğumdan hemen sonraki ilk dakikada bebeğe yapılan doğru müdahalenin, nitelikli sağlık ekibi tarafından verilmesinin önemine dikkat çekti.

 

Eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikaları yapılan törenle verildi. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serdar SARIFAKI, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay ,Yılmaz Kayalı katıldı. Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimcileri Dr. Selda DOĞAN (Kurs Sorumlusu), Ebe Hülya Bayır, Yeni Doğan Uzmanı Dr. Ünal Sarıkabadayı, Eğitimci Zuhal Ökmen, Yenidoğan Uzmanı Dr. Melek Büyükeren,’in eğitimci olarak katıldığı programa toplam 20  katılımcı 3 gün boyunca sözlü ve uygulamalı eğitim alarak, Yeni doğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin sonunda sertifikalarını almaya hak kazandılar. HABER: Kemal KÖKTEN