Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

İçine tükürdüğü suyu doktorun üzerine atan Covid-19 şüphelisi serbest bırakıldı

İçine tükürdüğü suyu doktorun üzerine atan Covid-19 şüphelisi serbest bırakıldı

Gaziantep’te görevli aile hekimi Fulya Özçelik’e önce saldırıp ardından içine tükürdüğü suyu üzerine döken korona virüs şüphelisi hasta, adli kontrol şartıyla doktorun ve çalıştığı merkezin 50 metre yakınına yaklaşamaması

Covid-19 şüphelisi Cesim Ö. adındaki şahıs doktordan geçmişe dönük rapor istedi; yasal olmayan şekilde rapor talebinde bulunan Cesim Ö. istediği raporu alamayınca doktoru darp etmeye kalkıştı. Doktor tarafından sakinleştirilmeye çalışılan ve kendisine su ikram edilen Cesim Ö. suyun içerisinde tükürdü ve bu suyu da doktorun üzerine serpti. Kameralara anbean yansıyan olay sonunda Cesim Ö. polisler tarafından gözaltına alındı.

 

ONUR AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ’NDE SKANDAL OLAY

Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’ndeki Onur Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Dr. Fulya Özçelik Küllük, kendisinden geçmişe dönük rapor isteyen Covid-19 şüphelisi Cesim Ö. içine tükürdüğü suyu üzerine serpmesi ile hayatının şokunu yaşadı. Bugün öğle saatlerinde Covid-19 şüphesi ile test verdiği ve henüz Covid-19 testinin sonucunu beklediği öğrenilen Cesim Ö., Onur Aile Sağlığı Merkezi’ne giderek Dr. Fulya Özçelik Küllük’ten kendisine geçmişe yönelik rapor vermesini talep etti. Dr. Fulya Özçelik Küllük ise Cesim Ö.’ye, bunun yasal olmadığını ve kendisine rapor veremeyeceğini söyledi.

 

DOKTOR SAKİNLEŞMESİ İÇİN SU İKRAM ETTİ

Dr. Fulya Özçelik Küllük’ün kendisine geçmişe yönelik rapor vermemesine sinirlenen Cesim Ö.; Dr. Fulya Özçelik Küllük’ün üzerine yürüdü ve doktoru darp etmeye kalkıştı. Edinilen bilgiye göre; Onur Aile Sağlığı Merkezi’nde diğer doktorlar ve sağlık çalışanlarının müdahale ettiği olayda Cesim Ö. sakinleştirilmeye çalışılırken bir türlü sinirlerine hakim olamayan öfkeli şahsa sakinleşmesi için Dr. Küllük tarafından bir bardak su ikram edildi. Suyu alan öfkeli şahıs Cesim Ö. “Sizden ve tüm doktorlardan nefret ediyorum” diyerek suyun içine tükürdü ve bu suyu Dr. Küllük’ün üzerine serpti.

 

DOKTOR PSİKOLOG DESTEĞİ ALMAYA BAŞLADI

Akıl almak bir saldırıya maruz kalan Dr. Fulya Özçelik Küllük yaşananlar karşısında adeta şok yaşarken derhal kıyafetlerini değiştirdi ve dezenfektanlarla olası bir virüsün etkisini yok etmeye çalıştı. Daha sonra Dr. Küllük’ün, bir psikoloğa giderek yaşadığı olayın şokunu atlatmaya çalıştığı bilgisi alındı.

 

ÖFKELİ ŞAHIS GÖZLATINA ALINDI

Cesim Ö.’nün bugün Covid-19 testi verdiği ve henüz Covid-19 test sonucunun çıkmadığı bilgisi alınırken; Cesim Ö.’nün; Dr. Fulya Özçelik Küllük’ün de Covid-19’a yakalanması maksadı ile böyle bir davranışta bulunduğu öne sürüldü. Dr. Fulya Özçelik Küllük’e karşı böylesi akıl almaz bir davranışta bulunan şüpheli Cesim Ö. Onur Aile Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından haber verilen polisler tarafından gözaltına alındı. Şüpheli Cesim Ö.’nün 25 Aralık Polis Merkezi’ne götürüldüğü ve burada işlemlerin devam ettiği  zanlının ifadesinin ardından çarşamba günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

 

Yazı İşleri Müdürümüz Ali Rıza Torun Doktor hanımla yaptığı görüşmede şunları söylediğini iletti: Babamız Dr. Niyazi Özçelik Gaziantep’te uzun yıllar hizmet vermiş biriydi..(Niyazi abimiz her gün 100-150 muayene yapar parası olmayana gönüllü bakar, fakir babasıydı...)

Niyazi beyin oğlu Ortopedi Uzmanı Dr Murat Özçelik kızı Dr. Fulya Özçelik Küllük “ Babamızdan Aldığımız bayrağı devam ettiriyoruz, ama bu günleri yaşayacağımızı bilsek muhtemelen seçmezdik bu mesleği dedi.

 

TTB Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Doğan Eroğulları şu açıklamayı yaptı: ''Olaydan sonra Doktor Fulya hocamın çalıştığı Asmye gittim ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettim, desteğimizi belirttim. Şahsın testi negatif çıktı. Adli işlemler devam ediyor. Maalesef her gün onlarca şiddet haberi alıyoruz. Kınamakla, lanetlemekle çözülmüyor. Sağlıkta şiddet yasası diye çıkardıkları ama ciddiyetten ve caydırıcılıktan çok uzak bu yasayla bu olayların önüne geçilmesi mümkün değil. Meslektaşımıza tekrar geçmiş olsun diyorum.''

 

Gaziantep Kilis Tabip Odası Delegasyon Üyesi Dr. Ramazan Sürücü: ''Sözün bittiği yer! Bu yapılan insansızlığın zirvesi, eminim daha büyük insansızlık ve insafsızlık birazdan serbest bırakıldığı haberini alacağımız olması...Şu salgın sürecinde hastalanan insanlara, en yakınları bile can korkusuyla dokunamazken, yemeğini suyunu kapının önüne bırakıp kaçarken, bizler yoğun bakımlarda o canlara ellerimizle yemek yedirip, suyunu içiriyoruz, altlarından alıyoruz. Bunu yaparken hastalanıyoruz, ölüyoruz. Bir insanı yaşatmak için hem de hiç tanımadığın bir canı kurtarmak için ölümü göze almaktan öte bir fedakarlık var mıdır hayatta? Gözünü kıpmadan tanımadığın insanlar için insanlık adına ölmenin borcu ödenebilir mi? Bu çirkin saldırı İktidar sahiplerinin bu uğurda ki ölümlerimizi bir meslek hastalığı olarak dahi kabul etmemesinin, etkin bir şiddet yasasını çıkarmamasının insansızlığı ve insafsızlığının, sokaktaki vatandaş tarafından kendisine verdiğimiz suyun içine tükürülürek yüzümüze fırlatılmasıdır aslında. Gerçek budur! Ey hürmetsiz, insanlıksız ve insafsız iktidar sahipleri ve bundan güç alan cehalet! O tükürüğü ve de daha fazlasını sizler hak ediyorsunuz emin olun. Yüzünüze tükürmememiz,  Sanmayın ki sizden korktuğumuz içindir!  Arımızdandır, arımızındandır! Ama tarih unutmaz ve utanmaz!''