Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Hipertansiyon yaşamımızı etkiliyor!

Hipertansiyon yaşamımızı etkiliyor!

Gaziantep Özel Defa Life Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Kılınç, “Eskiden 35 yaşından sonra görülen Hipertansiyon hastalığı, günümüzde 20 yaşından itibaren ortaya çıkabiliyor.

Türkiye’de ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Hipertansiyon hastalığı giderek yaygınlaşıyor. Hipertansiyon Hastalığının görülme yaşının ciddi oranda düştüğünü kaydeden Gaziantep Özel Defa Life Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Kılınç, “Eskiden 35 yaşından sonra görülen Hipertansiyon hastalığı, günümüzde 20 yaşından itibaren ortaya çıkabiliyor. Beslenme alışkanlıklarımız maalesef hastalığın ortaya çıkışını etkiliyor” dedi.

Özellikle yağlı ve ağır beslenme nedeniyle ortaya çıkan Hipertansiyon hastalığına ilişkin Gaziantep Özel Defa Life Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Kılınç, açıklamalarda bulundu. Türkiye’de ve bölgemizde en sık görülen hastalıkların başında gelen Hipertansiyon, yaşamımızı olumsuz etkiliyor. Genetik nedenler, yağ, tuz ve şeker ağırlıklı beslenme, kilo alımı ve hareketsiz yaşam, hastalığın ortaya çıkışında büyük rol oynuyor. Gaziantep Özel Defa Life Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Kılınç, Hipertansiyon hastalığına ilişkin merak edilenleri ve korunma yollarını anlattı.


KONTROL ALTINA ALINMALI
Gaziantep Özel Defa Life Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Kılınç, “Hipertansiyon, halk arasında tansiyonun yükselmesi olarak bilinir. Tansiyon; tam manası ise kan basıncının yükselmesidir. Kan basıncının yükselmesi vücudumuzdaki tüm organlar için çok ciddi bir problemdir. Başta kalp ve böbrek gibi organlarımız olmak üzere tüm organları etkiler, bu nedenle kontrol altına alınması gereken bir hastalıktır” dedi.


HİPERTANSİYONUN 2 FARKLI TÜRÜ VAR
Hipertansiyon hastalığının iki türe ayrıldığını kaydeden Dr. Kılınç, “Primer Esansiyel Hipertansiyon adı verilen birinci türde, hastalığın yüzde 95’i kalıtsal olarak aileden gelir. Hastanın geçmişine baktığımızda anne-baba başta olmak üzere aile içerisinde mutlaka tansiyon hastalığı vardır. Primer Esansiyel Hipertansiyon ile ilgili çeşitli teoriler var. Bu teorilerin en çok bilineni genetik olmasıdır. Ancak hastalığın ortaya çıkış nedenini tam olarak bilmiyoruz. Sekonder Hipertansiyon dediğimiz ikinci türde ise, 18 yaş öncesi ve 55 yaş sonrası ortaya çıkan hipertansiyondur. Sekonder Hipertansiyon türünün nedenlerini biliyoruz.