Her türlü desteği vermeye hazırız

Her türlü desteği vermeye hazırız

Gaziantep Valiliği, Büyükşehir, kaymakamlıklar ve İlçe belediyeleri işbirliğinde Gaziantep modeli ile hayata geçirilen 'Gönül Akademisi Projesi' kapsamında dezavantajlı bölgelerde yaşanan sorunların çözülmesi ve sosyal yapının iyile?

Proje kapsamında hemşeri denekleri ziyaret etmeye başlayan Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, ilk ziyareti Halfetililer Derneği’ne yaptı. Sivil toplum kuruluşlarını projeye dahil etmek istediklerini belirten Kalaylı, sivil toplum kuruluşlarından destek istedi. Ziyarette konuşan Halfetililer Derneği Başkanı Nihat Arslan ise, Halfetililer Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaretinden dolayı Kaymakam Kalaylı’ya teşekkür eden Arslan, Halfetililer Derneği olarak ‘Gönül Akademisi Projesi’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

 

KALAYLI, İLK ZİYARETİ HALFETİLİLER DERNEĞİ’NE YAPTI

 

Gaziantep Valiliği, kaymakamlıklar, Büyükşehir ve İlçe belediyeleri işbirliğinde Gaziantep modeli ile hayata geçirilen ‘Gönül Akademisi Projesi’ kapsamında dezavantajlı bölgelerde yaşanan sorunların çözülmesi ve sosyal yapının iyileştirilmesi çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında hemşeri denekleri ziyaret etmeye başlayan Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, ilk ziyareti Halfetililer Derneği’ne yaptı. Sivil toplum kuruluşlarını projeye dahil etmek istediklerini belirten Kalaylı, sivil toplum kuruluşlarından destek istedi.

 

HEMŞERİ DERNEKLERİN DESTEĞİ VE KATKISI ÇOK ÖNEMLİ

 

Proje hakkında bilgi veren Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, “Gaziantep’te dezavantajlı bölgelerde ihtiyaçlar var. Dezavantajlı bölgelerde yaşanan sorunların çözülmesi ve sosyal yapının iyileştirilmesi için Gaziantep Valiliği himayelerinde Büyükşehir ve İlçe belediyeleri işbirliğinde ‘Gönül Akademisi Projesi’ başlattık. ‘Gönül Akademisi Projesi’ ile amacımız dezavantajlı bölgelerde farkındalık oluşturmak. Burada hemşeri derneklerin desteği ve katkısı çok önemli. O yüzden ilk ziyareti Halfetililer Derneği ile başladık. Sivil toplum kuruluşlarını projeye dahil etmek istiyoruz” dedi.

 

STK’LARDAN DESTEK BEKLİYORUZ

 

Sivil toplum kuruluşlarından projeye destek beklediklerini belirten Kalaylı, “Şuanda bağımlılıkla mücadele her şeyden daha önemli. Bağımlılığın sebeplerinden birisi okula devamsızlık ve ailelerin ilgisizliği. Burada tüm kurumlarla beraber daha çok önleyici ve koruyucu çalışma yapacağız. Bağımlılığa bulaştıktan sonra insanları oradan vazgeçirmek daha zor. Onun için önemli olan bulaşmadan önce o yolları ve kapıları kapatmak. İnsanlarımızın bu konudaki açıklarını kapatmamız lazım ve bu eksiklikleri eğitimle, sporla, ilgi, alaka ve sevgiyle, sosyal ve kültürel faaliyetlerle kapatmak. Proje kapsamında yapacağımız faaliyetlerde sizleri de görmek istiyoruz. Sivil toplum kuruluşları bizim için çok önemli çünkü STK’ların bu anlamda çok büyük etkisi var. Bunu pandemi ile mücadelede de gördük. Proje kapsamında mahalle buluşmaları yapmak istiyoruz. Özellikle bu konuda sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz” dedi.

 

‘GÖNÜL AKADEMİSİ PROJESİ’NE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

 

Ziyarette konuşan Halfetililer Derneği Başkanı ve Şanlıurfalılar Federasyonu (ŞAN-FED) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Arslan ise, Halfetililer Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaretinden dolayı Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı’ya teşekkür eden Arslan, Halfetililer Derneği ve Şanlıurfalılar Federasyonu olarak ‘Gönül Akademisi Projesi’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

 

 

ARSLAN, KALAYLI’YA PLAKET TAKDİM ETTİ

 

Konuşmaların ardından Halfetililer Derneği Başkanı ve Şanlıurfalılar Federasyonu (ŞAN-FED) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Arslan, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı’ya plaket takdim etti. (Bahri Uçar/referansgazetesi)

 

 

İyi Parti’den ŞAN-FED’e ziyaret

 

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, beraberindeki heyetle ŞAN-FED Yönetimini ziyaret etti.

 

Ziyarette İYİ Parti’nin Gaziantep’teki çalışmaları hakkında bilgi veren Hocaoğlu, “Gaziantep ile Urfa kardeş il. Bizden talebiniz her ne olursa olsun sizlerin yanındayız. Gaziantep için iyi olan her şeyin yanındayız. Gaziantep için iyi olan her şeye destek veriyoruz, sizden de bu konuda destek istiyoruz” dedi. Federasyonun çalışmaları hakkında bilgi veren ŞAN-FED Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Arslan ise, ŞANFED olarak Gaziantep’in geleceği için yapılacak tüm güzel projeleri destekleyeceklerini belirtti. Ziyaretinden dolayı İYİ Parti heyetine teşekkür eden Arslan, “Bu memleket adına hangi parti iyi iş yaparsa birlikte hareket edeceğiz. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın” dedi.

 

HOCAOĞLU, ŞAN-FED YÖNETİMİNİ ZİYARET ETTİ

 

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu beraberindeki heyetle, Birecikliler, Suruçlular, Halfetililer, Bozovalılar, Birecik Kendirciler ve Gaziantep Şanlıurfalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bir araya gelerek oluşan Şanlıurfalılar Federasyonu’nu (ŞAN-FED) yönetimini ziyaret etti. Federasyon merkezinde gerçekleştirilen ziyarete; İyi parti heyeti ile ŞAN-FED yönetimini katıldı.

 

GAZİANTEP İÇİN İYİ OLAN HER ŞEYİN YANINDAYIZ

 

Ziyarette İYİ Parti’nin Gaziantep’teki çalışmaları hakkında bilgi veren Hocaoğlu, “Gaziantep ile Urfa iç içe geçmiş durumda. Ekonomisi, kültürü, sosyal iliksileri aynı. Gaziantep ile Urfa kardeş il. Bizden talebiniz her ne olursa olsun sizlerin yanındayız. Gaziantep için iyi olan her şeyin yanındayız. Gaziantep için iyi olan her şeye destek veriyoruz, sizden de bu konuda destek istiyoruz” dedi.

 

GAZİANTEP’İN İÇİN TÜM GÜZEL İŞLERİN YANINDA OLACAĞIZ

 

Ziyarette konuşan Şanlıurfalılar Federasyonu (ŞANFED) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Arslan ise, federasyonun çalışmalarından bahsederek, Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalılar hakkında bilgi verdi. ŞANFED olarak Gaziantep’in geleceğine dair yapılan her türlü başarılı çalışmalara destek olduklarını belirten Arslan, kentin geleceği için yapılacak tüm güzel projeleri destekleyeceklerini belirtti.

 

TÜM SİYASİ PARTİLERLE AYNI MESAFEDEYİZ

 

Gaziantep’te yaklaşık 400 bin Şanlıurfalının bulunduğunu dile getiren Arslan, Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalılar olarak kentin geleceği için ellerinden gelen her türlü gayreti sarf ettiklerini belirtti. Arslan “Federasyon olarak Gaziantep’in geleceğine destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşları aynı mesafedeyiz. Bizler Gaziantep için yapılan her güzel işin arkasında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

GAYEMİZ YAŞADIĞIMIZ KENTE KATKI SUNMAK

 

Federasyonun kuruluş gayesinin kente katkı sunmak olduğunu vurgulayan Arslan, “Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalılar olarak birlikte Gaziantep’iz, birlikte güçlüyüz. Gaziantep’te bulunan Şanlıurfalılar olarak Gaziantep’in birliği ve beraberliği için her alanda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

 

AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAMAK

 

Ziyaretinden dolayı İYİ Parti heyetine teşekkür eden Arslan, “Federasyonumuzun kuruluş amacı kentte birlik ve beraberliği sağlamak. Bu memleket adına hangi parti iyi iş yaparsa birlikte hareket edeceğiz. Yanlış adama mahal vermeyeceğiz. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.