Hemşire Yasemin Doğan’ın Eşi Polis Memuru Ahmet Doğan vefat etmiştir.

Hemşire Yasemin Doğan’ın Eşi  Polis Memuru Ahmet Doğan vefat etmiştir.

GAÜN Tıp Fakültesinde görevli Hemşire Yasemin Doğan’ın Eşi Polis Memuru Ahmet Doğan vefat etmiştir.

GAÜN Tıp Fakültesinde görevli Hemşire Yasemin Doğan’ın Eşi  Polis Memuru Ahmet Doğan vefat etmiştir.

 

Allah dan rahmet diler, Mekanı cennet olsun inşallah.

 

Ailesine, sevenlerine ve emniyet teşkilatımıza baş sağlığı dileriz. Rabbım sabırlar versin.

 

 

Gaziantep’te polis memuru intihar etti

 

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memur Ahmet D. beylik tabancasıyla intihara kalkıştı. Merkez Şahinbey ilçesine bağlı Şahintepe Mahallesi’ndeki evinde tabancasıyla kafasına sıkan Ahmet D. ağır yaralandı.

 

Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından Ahmet D.’yi ambulansla, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırdı.

 

Ağır yaralı olan Ahmet D., hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis memurunun cansız bedeni otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

 

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

 

 

2021’de 47 polis intihar etti: Polis intiharlarındaki artış sürüyor

 

halktv.com.tr’nin gündeme getirdiği polis intiharlarına dair gün geçtikçe daha fazla intihar haberi duyulurken, kapatılan Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, 2021 yılında 47 polis memurunun intihar ettiğini belirtti.

 

Polis memurlarının intiharlarındaki artışın son 10 yılın ortalamasını, Temmuz ayında yakaladığını söyleyen kapatılan Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, ‘’Biz sendikayı kurduğumuzda yani 2012’den bugüne kadar en çok canına kıyan polisler konusunda açıklama yaptık. Bizim birinci amacımız, bu ölümlerin nedenini, sebebini anlamak. Bizim en büyük görevimiz diyerek ölümlerin üstüne düşerken, sendikamız hakkındaki dava AYM’de bekliyor’’ diye konuştu.

 

Polis intiharlarındaki artışa dair adım atılması gerektiğini söyleyen Sezer, 2021 yılında 47 polisin intihar ettiğini belirtti. Sezer, Türkiye’de yıllık ortalama 47-50 polis intiharı gerçekleştiğini söylediği açıklamasında, bu sayının yılın yarısında ulaşıldığına da dikkat çekti.

 

Sezer, sendikaları hakkında kararın Anayasa Mahkemesi’nde bekliyor olmasına dair ise ‘’Emniyet-Sen olarak ilk olarak rehabilitasyon merkezi kuracağımızı söyledik. İlk iş olarak bunu yapacaktık. Bu merkezi İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde eş zamanlı açmak istiyorduk’’ dedi.

 

Sezer, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün polis intiharlarına dair yaptığı açıklamanın ise ‘intiharları normalleştirdiğini’ söylerken ‘’’Silah belinde ölüme yakın’ diyince polislerin kendi canlarına kıymalarını kabul etmiş oluyorsun. Bu işin doğasında varmış gibi algılanıyor. EGM, yaptığı açıklamada ölümleri normalleştiriyor. Sayılarla, matematikle oynamanın faydasından çok zararının olduğunu düşünüyorum’’ diye konuştu.

 

‘’Polislerin canlarına kıymasının çözülmesi için birilerinin adım atması gerekiyor’’ diyen Sezer, intiharların nedenine dair ise ‘’Ağır çalışma şartları, amirlerin uyguladığı baskı, tehditler, borç bunların hepsi sebeptir. Sonucun ortaya çıkması için teşkilatta kararlı araştırılma yapılması gerekiyor. Bu irade tarafsız şekilde ortaya çıkmalı’’ dedi.