Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

HDP'li Dr. Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürüldü.

HDP

TBMM Başkanlığı’nın, HDP Milletvekili Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’na terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasına yönelik yargı kararı Meclis Genel Kurulu’nd

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü. Karar sonrası HDP sıralarında protestolar başladı. Öte yandan Gergerlioğlu açıklamasında, bu kararı milli iradeye saygısızlık olarak değerlendireceğini ve ‘direneceğini’ belirtmişti.

 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yargı kararı Meclis Genel Kurulu’nda okunarak milletvekilliği düşürüldü.

 

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı.

 

Bu gelişme sonrası HDP’nin Meclis’teki koltuk sayısı 55’e düştü. Öte yandan karar sonrası HDP sıralarında protestolar başlarken, Gergerlioğlu önceki açıklamasında ‘direneceğini’ belirtmişti.

 

GERGERLİOĞLU: MECLİS’İ TERK ETMEYECEĞİM

 

Karar öncesi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Gergerlioğlu; milletin iradesinin yok sayıldığını belirtirken, buna izin vermeyeceğini söylemişti.

 

Sadece bir haberi paylaştığını ve bu nedenle kendisine 2,5 yıl hapis cezası verildiğini aktaran Gergerlioğlu, haberi yapan yayın kuruluşuna ya da aynı haberi Twitter’dan paylaşan diğer kişilerin ceza almadığını belirterek kararın siyasi olduğunu savunmuştu.

 

Gergerlioğlu açıklamasında “Nereye varır bilmiyorum ama ben Anayasa Mahkemesi kararı verilene kadar, kendi irademle Meclisi terk etmeyeceğim!” ifadelerini kullanmıştı.

 

HDP’Lİ KENANOĞLU: SUÇ İŞLİYORSUNUZ

 

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, tezkere okunmadan önce yaptığı açıklamada, “Ömer Faruk Gergerlioğlu, halkın iradesidir. Hakikati savunduğu için cezalandırılmakta ve milletvekilliği düşürülmeye çalışılmaktadır. Daha Anayasa Mahkemesi dahi kararını vermeden bu telaşınız nedir? Suç işliyorsunuz. Biz vekilimizin yanındayız.” dedi.

 

ABDURRAHİM AKSOY: YAŞASIN ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ

 

Bu arada TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekillerinin konuşmaları sırasında, basın locasında oturan AK Parti 22. Dönem Milletvekili Abdurrahim Aksoy, ayağa kalkarak “Yaşasın özgürlükçü demokrasi. Yaşasın demokratik Türkiye. Kahrolsun otokrasi.” sloganları attı. Aksoy, AK Parti üyesi olmadığını, DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi olduğunu söyledi.

 

TBMM Başkanvekili Celal Adan, birleşime ara verdi. Daha sonra basın locasına gelen TBMM Koruma Daire Başkanı Ahmet Birtan Erol, Aksoy’u, “Genel Kurul kuralları gereği burada durmanız mümkün değil.” diye uyararak kendisini Genel Kurul Salonu dışına davet etti.

 

GERGERLİOĞLU: MİLLETİMİZİN İRADESİNE SIĞINIYORUM

 

Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşmesinin ardından HDP milletvekilleri, sloganlar eşliğinde sıra kapaklarına vurarak tezkerenin okutulması kararını protesto etti.

 

HDP’li Gergerlioğlu, “Anayasa dışı bir karardır. Meclis Genel Kurulunu terk etmiyorum. Hiçbir yere gitmiyorum. Milletimizin iradesine sığınıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

ARA TANSİYONU DÜŞÜRMEDİ, BİRLEŞİME SON VERİLDİ

 

Verilen arada Meclis’te yaşanan protestolar nedeniyle Meclis Başkanvekili Celal Adan, grup başkanvekilleriyle tansiyonun düşürülmesi için görüştü. Tekrar bir araya gelen Meclis’te kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın konuşmasına yönelik protestolar nedeniyle Meclis Başkanvekili Adan birleşime son verdi.

 

 

OTURMA EYLEMİ BAŞLATTILAR

 

Milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu’nun, genel kurul salonunu terk etmeyeceğini açıklamasının ardından HDP’li vekiller, oturumun sona erdiği salonda kürsü arkasında oturma eylemi başlattılar.(mynet)