Hasan Şencan:''Bu sevdadan vazgeçin''

Hasan Şencan:

Gaziantep-Şahinbey Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Hasan Şencan: ''Tüyü bitmemiş yetimin hakkını bu israf düzenine yem etmeyeceğiz. Bu sevdadan vazgeçin.’’

Gaziantep-Şahinbey Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Hasan Şencan: ‘‘Halk, ekmek alacak para bulamazken AKP’li Gaziantep/Şahinbey Belediyesi 60 Milyon TL’ye Okçuluk tesisi kuracaktı, ihaleye girecek firma bulunamadığından ihale iptal edildi.

 

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını bu israf düzenine yem etmeyeceğiz. Bu sevdadan vazgeçin.’’

 

 

 

Şahinbey Belediyesi 60 milyona okçuluk tesisi yapacak

 

Şahinbey Belediyesi’nin 2022 mali yılı performans esaslı bütçesinin görüşmeleri başladı. 1 milyar 600 milyon TL olarak öngörülen bütçede, Orta Asya Vadisi (Otağlar ve Binicilik Tesisi) Projesi için ise 60 milyon TL ödenek ayrıldı. Halen Akkent Spor Köyü’nde binicilik müsabakaları yapılıp, okçuluk kursları düzenlenirken, böyle bir tesis yapımına ödenek ayrılması tepkiyle karşılandı.  Bütçede,  muhtelif mahallelerde 13 park yapım işine okçuluk için ayrılan ödeneğin yaklaşık dörtte biri kadar ödeneğe denk gelen 15 milyon 800 bin TL ayrılırken,  tesisin de yapılacağı Yamaçtepe Mahallesi’nde ise 22 derslik iki okul için 14 milyon TL ödenek planlanması dikkat çekti.

 

 

CHP’Lİ ŞENCAN’DAN TEPKİ

 

Şahinbey Belediyesi’nin 2020 bütçesinde Okçuluk Tesisi için 60 milyon TL ödenek ayrılmasına tepki gösteren Şahinbey Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Hasan Şencan, insanların son derece maddi sıkıntı çektiği bir dönemde böyle bir ödenek ayrılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Bu bütçede 2 adet 22 derslik okulun maliyetini 14 milyon TL olarak görünüyor. 13 adet park yapım için 15 milyon TL maliyeti görüyoruz ve bunun gibi bir sürü hizmetin karşılığı yine bu tesisin maliyetine ulaşamıyor. Yazık bu halkın paralarına! Halk ekmek alacak para bulamıyorken, maalesef Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kendi parası gibi Belediyenin bütçesini bu şekilde harcıyor. Bu parayla kaç yurt yapılırdı, kaç tane aş evi kurulurdu, kaç tane öğrenciye burs verilirdi? Ama, halk kimin umurunda?  Varsa yoksa vakıflara hizmet etmeyi görev edinmişler. Birilerinin çocuğu ok atmayı seviyor diye Gaziantep halkının parasını Tahmazoğlu’nun bu şekilde harcama yetkisi yoktur. Artık iş çığırından çıkmış durumda. Halkın alım gücü ortada. İnsanlar market alışverişlerinde kilo ile alışveriş yapmayı unuttu. Ama, birileri hala bu şekilde birilerine kendilerini şirin göstermeye çalışıyor. Vatandaşlar sandığı bekliyor. Her vatandaş ziyaretimizde, vatandaşlarımız “Kurtarın bizi!” diyerek bizden yardım çağrısında bulunuyor.  Biz de sandığı bekliyoruz. Nasıl İstanbul’da vakıflara, kişilere hizmet dönemi bittiyse, Gaziantep’te de bu düzeni bitireceğiz. Halkımız o günü bekliyor.”(sözcü)