Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

“Güvenli Okul” ile okullarımız yeni eğitim öğretim dönemine hazır

“Güvenli Okul” ile okullarımız yeni eğitim öğretim dönemine hazır

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2 önemli protokole imza atıldı

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2 önemli protokole imza atıldı. Buna göre “Güvenli Okul Projesi” kapsamında il sınırları içerisinde bulunan 500 okula yeni tip Koronavirüs’le (Kovid-19) mücadele önlemleri için hijyen malzemeleri temini ve dağıtımı yapılacak. Ayrıca kentte yer alan tüm kurumlardaki öğrencilere ve öğretmenlere yönelik eğitim, kongre, konferans ve atölye çalışmaları, geziler, gençliğe yönelik çalışmalar, bakım-onarım, kültür-sanat etkinlikleri ile sportif faaliyetler konusunda çalışmalar düzenlenecek.

Valilikte gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Modeli’nin önemine değinerek, “Merkezi yönetimden gelen genelgeleri bütün kurumlarımızda değerlendiriyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz,  Gaziantep’i ilgilendiren, pandemiyi ilgilendiren her konuda öncülük yaptılar. Güvenli okul da gerek hijyen gerek diğer konularda her ailenin, her anne-babanın çocukları için isteyeceği standartları taşıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin teknik ekibi ile Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde yürütülen uzun bir çalışma neticesinde bir yol haritası belirlendi. Büyükşehir ile ilave bizlerin sağlayacağı kaynaklarla Gaziantep’te bütün okullarımız ‘Güvenli Okul Sertifikası’nı almış olacaklar.  Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız arasında imzalanan protokolün ete kemiğe bürünmüş hali olacak. Gaziantep’te, 21 Eylül’e kadar bu hazırlıklar tamamlanmış olacak. Çocuklarımız da güvenli, sağlıklı bir ortamda eğitimlerine devam edecekler” ifadelerini kullandı.

İlimizde yer alan tüm kurumlardaki öğrencilere ve öğretmenlere yönelik eğitim, kongre, konferans ve atölye çalışmaları, geziler, gençliğe yönelik çalışmalar, bakım-onarım, kültür-sanat etkinlikleri ile sportif faaliyetler konusunda çalışmaları içeren işbirliği protokolü üzerine de değerlendirmelerde bulunan Vali Gül,  “Kitap, kültür, sanat ve sporla iç içe olacağız. El ele vererek çocuklarımızı, gençlerimizi bir adım daha ileriye götüreceğiz” şeklinde konuştu.

İki önemli protokol hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 21 Eylül’de okulların örgün eğitime yeniden başlamasının önemli bir durum teşkil ettiğini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bizlere gönderdiği genelgede yapılması ve yapılmaması gerekenler var. Bu genelgeyi elimize aldığımız zaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzle ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nın beraber gerçekleştirdiği çalışmanın sonucuyla güvenli alan oluşturulması için çocuklarımızın güvenle eğitim almasını sağlayacağız. Çocuklar okula girerken dezenfektan sisteminden geçecek. Özellikle temizlik ve hijyen burada çok önemli. Sıvı sabunlarımız aynı zamanda dağıtılacak. Öte yandan okulun her alanında alınması gereken her türlü tedbir alınmış olacak. Her bir çocuğumuzun geleceğini düşünerek eğitim esnasında ortaya çıkacak olası sorunların önüne geçmeliyiz. Yaklaşık 2 milyonluk bir hijyen desteği olacak. Ama çocuklarımızın sağlığı ve okullarımızın güvenliği daha önemli. Bir milyon genci olan bir şehiriz. ‘Genci ile yükselen Gaziantep’ dedik. Valimizin başlattığı çok güzel bir kampanya var ‘Ben okuyorum Gaziantep okuyor’ adıyla. Bütün çalışmalarımızda toplumu merkeze alıp çocukları geleceğe hazırlamak için her türlü çalışma için buradayız. Valilikle koordinasyonu sağladığımız zaman muhteşem bir başarı hikâyesi oluşuyor. Çocukları geleceğe hazırlamak için, gençlerimiz için büyükşehir olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Protokol kapsamında “Güvenli Okul Projesi” çerçevesinde kentte bulunan okullara salgından korunmak amacıyla hijyen malzemelerinin teminini ve dağıtımını uygulamaya konulacak. Öte yandan yine Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde imzalanan bir diğer protokolle kentte yer alan tüm kurumlardaki öğrencilere ve öğretmenlere eğitim, kongre, konferans, atölye çalışmaları, geziler, gençliğe yönelik çalışmalar, bakım-onarım, kültür-sanat etkinlikleri ile sportif faaliyetler konusunda çalışmalar gerçekleştirilecek.