Günlük koronavirüs vakalarında dünyada 5. sıradayız!

Günlük koronavirüs vakalarında dünyada 5. sıradayız!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın günlük hasta sayısının yanında vaka sayısını da açıklamasıyla birlikte çarpıcı bir tablo daha ortaya çıktı. 25 Kasım'a ait günlük koronavirüs tablosu ile birlikte vaka sayısı 28 bin 351 olarak a

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük hasta sayısının yanında bundan böyle pozitif vaka sayısının da açıklanacağını söyledi.

 

Önceki gün 7 bin 318 hasta sayısı ile salgının başından bu yana Türkiye’de en yüksek sayıya ulaşıldı. Dün toplanan Bilim Kurulu’nun ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Temmuz’dan sonra test yaptığımız grubun özelliği nedeniyle sadece semptomlu hastaları bildirdiğimiz için veri tablosunda gerçek mahiyetin anlaşılması adına hasta ismini kullanmayı tercih ettik. Bu konuda haksız ithamlarla karşılaştık. Dünyadaki hasta karşılaştırmalarında uyum sağlamak, sistemi riske eden durumu yansıtmak amacıyla ağır vakalarımızın sayısını da paylaşmayı tercih ettik” ifadelerini kullandı.

 

“Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda semptom göstermeyen pozitif vakaları da günlük tabloda vermeyi planlıyoruz” diyen Koca, bu doğrultuda 25 Kasım’a ait günlük koronavirüs tablosu ile birlikte vaka sayısını da 28 bin 351 olarak açıkladı.

 

Yeni vaka sayısı ile birlikte Türkiye, 25 Kasım günlük vaka sayılarına göre dünyada 5’inci sırada yer aldı.(haberturk)

 

 

 

Türkiye, Avrupa’da 1’inci oldu

 

Fahrettin Koca, artık corona tablosunda semptom göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların da yer alacağını ifade ederek, Türkiye’de son 24 saat içinde toplam 28 bin 351 vakanın tespit edildiğini açıkladı. 28 bin 351 vakayla birlikte Türkiye, bugün Avrupa’da en yüksek vaka sayısını bildiren ülke oldu.

 

Türkiye’nin ardından İtalya, son bir gün içinde 25 bin 853 vakanın tespit edildiğini açıkladı, toplam vaka sayısının 1 milyon 480 bin 874’e ulaştığını duyurmdu.

 

İtalya’nın ardından Birleşik Krallık’ta 18 bin 213 vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı da 1 milyon 557 bin 7’ye yükseldi.

 

Avrupa’da en çok günlük vaka sayısının tespit edildiği dördüncü ülke olan Fransa’da 16 bin 282 vaka tespit edilmesiyle, toplam vaka sayısı 2 milyon 170 bin 97 oldu.

 

Worldometers’in verilerine göre, vaka sayısında Fransa’yı Polonya ve Almanya izledi. Polonya’da vaka sayısı son 24 saat içinde 15 bin 362 artarak 924 bin 422’ye yükseldi.  Almanya’da ise 13 bin 243 vakanın tespit edilmesiyle, toplam vaka sayısı 976 bin 149 oldu.