Grip Aşısında Yeni Bir Dolandırıcılık

Grip Aşısında Yeni Bir Dolandırıcılık

Evet grip aşısı yok ya sadece belli kişilere yapılıyor ya şimdide yeni bir dolandırıcılık şekli türedi maalesef bu işte aile hekimlerinin iyi niyetini suistimal ediyorlar.

Evet grip aşısı yok ya sadece belli kişilere yapılıyor ya şimdide yeni bir dolandırıcılık şekli türedi maalesef bu işte aile hekimlerinin iyi niyetini suistimal ediyorlar. O yüzden ileride zor durumda kalmamaları için aile hekimi arkadaşlarımı da uyarıyorum asla hastayı görmeden ilaç yazmayın ve mutlaka aşıyı siz veya ebeniz aşı yazılan kişiye uygulandığına emin olun.


Olay şöyle oluyor öncelikle bir eczane bilgisayarından veya e3 nabızdan veya başka kaynaklardan grip aşısı yazılmaya hak kazanmış kişi bulunuyor .Sonra o kişinin tc kimlik numarası öğreniliyor .Aile hekimine giderek annem .babam. komşum .dayım .halam çok yaşlı buraya gelemiyor ki gerçektende çoğu çok yaşlı grip aşısı çıkmış yazar mısınız diye aile hekimine ricada bulunuluyor .Aile hekimi de çoğunluğu iyi niyetli olarak hasta yakınını kırmayıp ilacını yazıyor.


Sonra bu reçete ile eczaneye gidilip grip aşısı alınıyor sonra o aşı kendisine aşı çıkmamış ama parası olan pinpirikli zenginlere tanesi 2000-5000 tl arası satılıyor .Bu yolla ayda 2-3 kişinin ilacı alınsa doktor maaşından çok gelir elde ediliyor .bu konuda hem doktor hem eczacı hem ilaç yazdırılan kişi mağdur oluyor.


İnsanlar artık parasızlıktan ne yapacağını bilmiyor mu diyeyim dolandırıcı her yerde dolandırıcıdır mutlaka yolunu bulur mu diyeyim ne diyeyim bilemedim .Ama bu yolla mağdur olan bir hak sahibi var ve ortaya çıktığında suçlu olan bir doktor var hem hastayı görmeden ilaç yazmak ,hem nitelikli dolandırıcılık (kendi yapmasa bile ağır cezada yargılanacak ve mesleğini kullanarak yaptığı için 50 daha fazla ceza alacak)suçundan yargılanacak devleti zarara sokmaktan da ayrı yargılanacak birde grip ilacını yeşil reçeteye soktular onun içinde ayrıca yargılanacak.


İyi niyetle yapılmış bir girişim görüyorsunuz nelere mal oluyor.Belki de hiç suçu olmadığı halde sadece yazık yaşlı erkek veya kadın gelememiş yazı vereyim ilacını derken insan biranda en ağır suçlamalarla kendini ağır ceza yargıcının önünde buluveriyor.


Birde merdiven altı karaborsada grip aşıları var ki evlere şenlik geçen senenin aşılarını satıyorlar .Üstelik dünyanın da parasını alıyorlar üstelik uyanıklar bunu orada kendileri yapıyorlar ne şartla saklandığı ne içerdiği belli olmadan bu aşıları insanlar korku içinde yaptırıyorlar ve içleri rahat şekilde korona veya grip olmadan kışı geçirmeyi bekliyorlar.


Grip aşısında bu olursa olası bir korona aşısının çıktığı zamanki akibetini düşünemiyorum artık herhalde millet aşı için birbirini vurur .Dolandırıcılar kim bilir neleri korona aşısı diye yutturur kim bilir kimlere aşı yapılır öncelikler yüzünden kaç sağlık çalışanı darp edilir kaç sağlık çalışanı yargılanır.


Maske dağıtmayı zatürre aşı yapmayı grip aşısı yapmayı dağıtmayı beceremedik beceremeyiz de çünkü zihniyet bozuk bu yüzden de bu tür dolandırıcılara fırsat veriyoruz maskenin tanesinin 5-10 tl ye satıldığı günleri düşünün şimdi kutusu yani 50 tanesi 15-20 tl bollaşınca önemi kalmadı aynı şekilde Korona aşısı da çıksa ben en çok dağıtımından korkuyorum inşallah bunu aile hekimlerine bırakmazlar diye de dua ediyorum . (ozanca sağlık mobbing politika kitabımdan)